Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

65 jaar Suske en Wiske...kinderen van Kalmthout

Gepubliceerd op zaterdag 17 april

Wie Kalmthout zegt, zegt Suske en Wiske. De Belgische heidegemeente is dagelijk bezig om zijn ambassadeurs in het straatbeeld te brengen. Dit zal op zondag 20 juni 2010 tijdens de 13de Stripdag niet anders zijn. Andermaal zijn er stripactiviteiten in Sporthal Gitok, Station Heide, Provinciaal Susk een Wiske Kindermuseum, Arboretum Kalmthout en Hoevefeesten. Tijdens de Stripdag komen Luc Morjeau, Peter Van Gucht en Eric De Rop signeren van 14u - 16 u en is er een heuse stripveiling. Op de veiling worden andermaal originele items aangeboden.
 
Persvoorstelling stripdag en boek
Op 8 juni wordt de 13de Stripdag voorgesteld. Initiatiefnemer Jan Francken, die eerder het boek "Willy Vandersteen, een leven in Kalmthout" uitbracht zal andermaal de stripfans verassen met een luxe uitgave rond Kalmthout en Suske en Wiske. Meer dan andere uitgaven heeft hij nu het kruin van de Vlaamse en Nederlandse striptekenaars bereid gevonden om mee te werken aan de uitgave "65 jaar Suske en Wiske..kinderen van Kalmthout".
Deze luxe uitgave in hardcover bezit tevens teksten van Jan De Smet (De Nieuwe Snaar), die het boek ook zal komen voorstellen, Minister De Croo, Frank Focketyn, burgemeester Jacobs en Gouverneur Berckx. De volgende tekenaars hebben tekeningen voorzien met als opdracht figuren van Vandersteen op Kalmthoutse locaties en streekgerechten. Zo zijn er tekeningen van Claus, Martin Lodewijk, Henk Kuypers, Ron Van Riet, Paul Geerts, Eugeen Goossens, Eric De Rop, Hec Leemans, Luc Cromheecke, Charel Cambre, Merho, Jeff Broeckx en Luc Morjeau. Deze laatste heeft in opdracht zelfs een kortverhaal gemaakt voor het boek in het teken van Kalmthout en 65 jaar Suske en Wiske.

Tijdens de persvoorstelling zullen er zoals Willy Vandersteen het graag wilde, Breugheliaanse taferelen afspelen. Alle streekprodukten worden door de fabrikanten  gratis aangeboden. Zo zijn varkenskop, beuling, borstbollen, Turfijs, honing, Turfbier, Hiedebieke volop aanwezig. Natuurlijk wordt de middag afgesloten met een heuse verjaardagstaart. Naast de speciale uitgave zal tevens de nieuwe Suske en Wiske wieleruitrusting als het Suske en Wiske koekje voor de gemeente Kalmthout voorgesteld worden.
 
Gegevens boek:
Luxe  hardcover oblong 300 mm x 238 mm  Prijs: € 50,–
inhoud: 44 blz, oplage: 500 genummerde exemplaren
Druk: Standaard Uitgeverij
Tekst en samenstelling: Jan Francken
Lay-out: Peter Van Der Knoop
Fotografie: Studio Foton

Nieuws

 • Suske en Wiske in De Telegraaf

  Goed nieuws voor Nederlandse fans van Suske en ...
  Lees meer...

 • Het betoverende boek

  Bij het begin van de Jeugdboekenmaand in Vlaand...
  Lees meer...

 • Lambik Plastiek

  Op 13 maart verschijnt Suske en Wiske 347: Lamb...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!