Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Suske en Wiske applicatie wint!

Gepubliceerd op maandag 12 september

Suske en Wiske  applicatie wint FWA Mobile Of The Day Award op 23-09-2011
 
De applicatie van het stripalbum Suske en Wiske - De Stuivende Stad – wordt op 23 september bekroond met de FWA Mobile Of The Day Award.
 
De FWA (Favourite Website Awards) is een initiatief dat sinds enkele jaren de beste websites bekroont door hen uit te roepen tot 'site of the day'. Sinds een jaar of 2 hebben ze ook een  initiatief dat specifiek mobile experiences, meer bepaald websites en applicaties, bekroont.  In de digitale  sector één van de meest gerespecteerde (en geambieerde) kwaliteitslabels betreffende creatieve digitale creatie.
 
De Suske en Wiske applicatie werd gelanceerd op 8 december 2010 en haalde niet minder dan 100.000 gratis downloads in minder dan een week. Een ongezien succes. Ondertussen is de app betalend en worden er nog wekelijks 120 tot 150 gedownload. Daarmee zijn er meer dan 9.000 betalende downloads. Het succes is het grootst voor de iPad versie. De applicatie werd ontwikkeld door de Gentse Digitale Creatie Studio "Little Miss Robot".
 
Met de toepassing kan je het album op een iPad, een iPhone en een iPodTouch van Apple lezen. Dat kan pagina per pagina,  of per twee stroken maar je kan ook kiezen voor de voorstelling en dan krijg je een geanimeerde versie,  plaatje per plaatje,  met ingesproken dialogen en voorzien van een geluidsdecor. Het brengt het verhaal helemaal tot leven.
 
Johan De Smedt,  hoofdredacteur strips van Standaard Uitgeverij, onderdeel van WPG Uitgevers België: "De resultaten overstegen al onze verwachtingen maar belangrijker dan die cijfers zijn de waarderingen en de commentaren. De app kan op de hoogste waarderingen van de gebruikers in Vlaanderen en Nederland rekenen en de commentaren van de gebruikers zijn unaniem superlatief."
 
Begin 2011 werd de app ook beschikbaar gesteld voor android gebruikers maar daar was het succes kleiner. Het aantal mobiele toestellen dat Android ondersteunt is te talrijk om de applicatie toegankelijk te maken voor alle android toestellen.
 
Op de vraag of er nog meer apps van Suske en Wiske komen is Liesbeth Janssen, Marketingverantwoordelijke E-communicatie & Strips van WPG Uitgevers België, duidelijk. "Er wordt hard gewerkt om op korte termijn meerdere stripverhalen en stripreeksen in deze en andere vormen beschikbaar te maken. Wij zullen zeer binnenkort hier verdere significante stappen in zetten".

Nieuws

 • Suske en Wiske in De Telegraaf

  Goed nieuws voor Nederlandse fans van Suske en ...
  Lees meer...

 • Het betoverende boek

  Bij het begin van de Jeugdboekenmaand in Vlaand...
  Lees meer...

 • Lambik Plastiek

  Op 13 maart verschijnt Suske en Wiske 347: Lamb...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!