Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Suske en Wiske applicatie wint!

Gepubliceerd op maandag 12 september

Suske en Wiske  applicatie wint FWA Mobile Of The Day Award op 23-09-2011
 
De applicatie van het stripalbum Suske en Wiske - De Stuivende Stad – wordt op 23 september bekroond met de FWA Mobile Of The Day Award.
 
De FWA (Favourite Website Awards) is een initiatief dat sinds enkele jaren de beste websites bekroont door hen uit te roepen tot 'site of the day'. Sinds een jaar of 2 hebben ze ook een  initiatief dat specifiek mobile experiences, meer bepaald websites en applicaties, bekroont.  In de digitale  sector één van de meest gerespecteerde (en geambieerde) kwaliteitslabels betreffende creatieve digitale creatie.
 
De Suske en Wiske applicatie werd gelanceerd op 8 december 2010 en haalde niet minder dan 100.000 gratis downloads in minder dan een week. Een ongezien succes. Ondertussen is de app betalend en worden er nog wekelijks 120 tot 150 gedownload. Daarmee zijn er meer dan 9.000 betalende downloads. Het succes is het grootst voor de iPad versie. De applicatie werd ontwikkeld door de Gentse Digitale Creatie Studio "Little Miss Robot".
 
Met de toepassing kan je het album op een iPad, een iPhone en een iPodTouch van Apple lezen. Dat kan pagina per pagina,  of per twee stroken maar je kan ook kiezen voor de voorstelling en dan krijg je een geanimeerde versie,  plaatje per plaatje,  met ingesproken dialogen en voorzien van een geluidsdecor. Het brengt het verhaal helemaal tot leven.
 
Johan De Smedt,  hoofdredacteur strips van Standaard Uitgeverij, onderdeel van WPG Uitgevers België: "De resultaten overstegen al onze verwachtingen maar belangrijker dan die cijfers zijn de waarderingen en de commentaren. De app kan op de hoogste waarderingen van de gebruikers in Vlaanderen en Nederland rekenen en de commentaren van de gebruikers zijn unaniem superlatief."
 
Begin 2011 werd de app ook beschikbaar gesteld voor android gebruikers maar daar was het succes kleiner. Het aantal mobiele toestellen dat Android ondersteunt is te talrijk om de applicatie toegankelijk te maken voor alle android toestellen.
 
Op de vraag of er nog meer apps van Suske en Wiske komen is Liesbeth Janssen, Marketingverantwoordelijke E-communicatie & Strips van WPG Uitgevers België, duidelijk. "Er wordt hard gewerkt om op korte termijn meerdere stripverhalen en stripreeksen in deze en andere vormen beschikbaar te maken. Wij zullen zeer binnenkort hier verdere significante stappen in zetten".

Nieuws

 • Versus 109

  Begin volgende week kunt u het nieuwste nummer ...
  Lees meer...

 • Luxe Suske en Wiske - Suskewiet met linnen rug

  luxe Suske en Wiske -  Suskewiet nu in de ...
  Lees meer...

 • Paul Geerts over De Raap van Rubens

  Het Antwerpse stadsmagazine Citta van 14 maart ...
  Lees meer...

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De nieuwsbrief zal 3-maandelijks verschijnen en is bedoeld voor leden van de fanclub. De leden die hun email-adres bij de fanclub bekend hebben gemaakt, zijn automatisch ingeschreven. Om er zeker van te zijn dat u de nieuwsbrief ontvangt, kunt u zich hier aanmelden.

Fanclubdag 2015

Fanclubdag 19 april 2015

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer haar 28e Suske en Wiske Fanclubdag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber maar ook voor het gezin! Dit keer in een nieuwe locatie, Meeting District, Blokhoeve 2 te Nieuwegein (naast de oude locatie).

Vanaf januari 2015 plaatsen wij met enige regelmaat nieuwtjes. Klik hier voor een programma-overzicht!

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!