De bruisende braderie
 

De bruisende braderie

Gepubliceerd op donderdag 28 juni

Vanaf juli zal het Suske en Wiske Kindermuseum een jaar lang haar deuren sluiten voor een grondige verbouwing.

Het museumparcours wordt volledig vernieuwd met een heuse teletijdmachine als absolute blikvanger. De werkkamer van Willy Vandersteen keert terug naar zijn oorspronkelijke plek, op de eerste verdieping van het bijgebouw, en zal deel uitmaken van een permanente tentoonstelling.

Om de laatste dag van het Kindermuseum in zijn huidige vorm niet ongemerkt voorbij te laten gaan wordt dit op 1 juli luister bijgezet met een feestelijke braderie voor groot en klein. Een gezellig zomers marktje met live muziek en volksspelen maken van de laatste dag een leuke afsluiter. De entree voor dit evenement is gratis.

 
Programma van de braderie:
 • Doorlopend van 10 tot 17 uur: zolderverkoop van verkleedkleren, speelgoed, oud didactisch materiaal en S&W-spullen - (let op: geen bancontact!)
 • Om het kwartier draait Lambik aan het Rad van Fortuin om mooie prijzen uit te delen.
 • Om 14 uur: een exclusieve veiling van collector items en meubilair en decormateriaal uit het 'oude' museum - (download hier de veilinglijst) .   

Diezelfde dag is het ook 'Strips in 't Park' in het Arboretum Kalmthout. Het Kindermuseum zorgt voor een gratis pendelbus zodat je van beide evenementen kan genieten.

Extra parking is voorzien op de terreinen van tennisclub 'De Zwarte Hond', ook hier is een pendeldienst voorzien.

Nieuws

 • Lambik Plastiek

  Op 13 maart verschijnt Suske en Wiske 347: Lamb...
  Lees meer...

 • Heruitgaven korte verhalen

  Vanaf maart zullen de eerste 10 delen verschijn...
  Lees meer...

 • Versus 124

  Christian Verhaeghe tekende speciaal voor de Fa...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!