Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

De tomeloze tijdreizigers


Gepubliceerd op maandag 17 januari

Grote Suske en Wiske tentoonstelling in CODA Museum
In CODA Museum in Apeldoorn gaat op 22 januari a.s. een grote Suske en Wiske tentoonstelling van start. In de tentoonstelling De tomeloze tijdreizigers worden Suske en Wiske gevolgd van hun eerste verhaal tot nu. Een bijzonder onderdeel van de tentoonstelling is een diorama over Suske en Wiske op de Veluwe. Het album Het witte wief vormt hier de basis voor. De Veluwe en de sagen die zich er afspelen, leveren veel leuke en wetenswaardige informatie op. Andere diorama’s zijn bijvoorbeeld De Dulle Griet en Lambiorix. Hier zijn meer dan levensgrote stripfiguren afgebeeld. De tentoonstelling in Apeldoorn is een afgeleide van de eerdere tentoonstelling in het Limburgs Museum in Venlo.

Op 23 januari zal de tentoonstelling feestelijk worden geopend om 14.00 uur. Hierbij zijn Suske en Wiske-tekenaar Luc Morjaeu en -schrijver Peter van Gucht van Studio Vandersteen aanwezig om strips te signeren en vragen te beantwoorden. Ook een dochter van Willy Vandersteen is tijdens de opening aanwezig.

Gezinstentoonstelling
CODA Museum presenteert met Suske en Wiske een echte gezinstentoonstelling. Het is aansprekend voor jong en oud. Ook kunnen bezoekers zelf aan de slag: een eigen Suske en Wiske-strip tekenen, de krachten meten met Jerom of de kennis van de uitvindingen van professor Barabas testen. Op loungebanken kunnen bezoekers wegdromen bij de avonturen van Suske en Wiske in de stripalbums die er te lezen zijn. Voor de jeugd tot en met 15 jaar is de tentoonstelling gratis te bezoeken. CODA organiseert regelmatig activiteiten en evenementen rondom de tentoonstelling.
Kijk voor meer informatie op www.coda-apeldoorn.nl/suskeenwiske.

Openingstijden CODA Museum
Dinsdag      10.00 – 17.30 uur
Woensdag  10.00 – 17.30 uur
Donderdag  10.00 – 20.30 uur
Vrijdag        10.00 – 17.30 uur
Zaterdag     10.00 – 17.00 uur
Zondag       13.00 – 17.00 uur
Maandag     gesloten

Nieuws

 • Suske en Wiske in De Telegraaf

  Goed nieuws voor Nederlandse fans van Suske en ...
  Lees meer...

 • Het betoverende boek

  Bij het begin van de Jeugdboekenmaand in Vlaand...
  Lees meer...

 • Lambik Plastiek

  Op 13 maart verschijnt Suske en Wiske 347: Lamb...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!