Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Eerste Willy Vandersteenprijs naar Brecht Evens

Gepubliceerd op donderdag 20 mei

UPDATE: De eerste Willy Vandersteenprijs wordt in juni uitgereikt aan Brecht Evens (1986). De jonge striptekenaar krijgt de prijs voor zijn striproman "Ergens waar je niet wil zijn". Meer informatie over onder meer de motivatie vind je hier.

Op 4 juni wordt, tijdens de opening van de Stripdagen Haarlem, de eerste Willy Vandersteenprijs uitgereikt. Een nieuwe prijs in het leven geroepen door Vlaams-Nederlands huis de Buren in Brussel, in samenwerking met Strip Turnhout en Stripdagen Haarlem, respectievelijk de grootste stripfestivals van Vlaanderen en Nederland.
De prijs, die de naam draagt van Willy Vandersteen (1913-1990) de populairste stripmaker aller tijden in Vlaanderen én Nederland, bekroont het volgens de jury beste Nederlandstalige album van de voorbije twee jaar. De prijs zal afwisselend worden uitgereikt in Haarlem en Turnhout. De winnaar krijgt 5.000 euro, en een tentoonstelling over het boek die zowel in Vlaanderen als Nederland te zien zal zijn. De nieuwe prijs vervangt de Grand Prix van de Stripdagen Haarlem en de debuutprijs van de stad Turnhout.

Leen Vandersteen, dochter van de tekenaar, wordt voorzitster van de jury. Verder zal de jury bestaan uit Hein Van Putten (art-director van de Volkskrant), Ineke Horst (uitbaatster Stripwinkel Sjors Dordrecht), Noël Slangen (communicatiespecialist en stripkenner), Jan Smet (stichter Bronzen Adhemar, Stripgids en het Turnhoutse stripfestival) en Frank Van Leemput (advocaat en stripkenner). De voorzitter van de jury leidt de debatten, maar is zelf niet stemgerechtigd.

Tijdens de Stripdagen Haarlem wordt ook de VPRO Debuutprijs uitgereikt, voor het beste Nederlandstalige stripdebuut van de afgelopen twee jaar. Stichting Clickburg reikt de Clickie Awards uit, voor de beste webcomics in de categorieën Epic, Gag en Medium.
De Haarlemse binnenstad is op 5 en 6 juni volledig omgetoverd tot het stripparadijs van de Benelux met honderden kramen, signerende tekenaars, tentoonstellingen, lezingen en nog veel meer. Zeker een bezoek waard!

Kijk hier voor meer informatie over beurzen.

Bron: Stripdagen Haarlem

Nieuws

 • Inning en verzending ledenbeeldje

  Het Brabants Stripspektak...
  Lees meer...

 • Versus 119 komt eraan!

  Lambik bereikt bijna het kookpunt van ongeduld....
  Lees meer...

 • Stripbeurs Sint-Pauwels

  Op zondag 10 september staat De Fameuze Fanclub...
  Lees meer...

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De nieuwsbrief verschijnt 3-maandelijks en is bedoeld voor leden van de fanclub. De leden die hun email-adres bij de fanclub bekend hebben gemaakt, zijn automatisch ingeschreven. Om er zeker van te zijn dat u de nieuwsbrief ontvangt, kunt u zich hier aanmelden. Om van de allerlaatste nieuwtjes op de hoogte te zijn, volgt u ons best via onze Facebookpagina https://www.facebook.com/fameuzefanclub.

 

Fanclubdag 2017

Fanclubdag 9 april 2017

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer haar 30e Suske en Wiske Fanclubdag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber maar ook voor het gezin! Ook dit jaar weer in de zaal Meeting District, Blokhoeve 2 te Nieuwegein.

Vanaf februari 2017 plaatsen wij met enige regelmaat nieuwtjes op de website en Facebook.

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!