Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Eric De Rop stopt met werken aan Suske en Wiske

Gepubliceerd op woensdag 28 januari

Na meer dan 42 jaar, na al die albums en al die verschillende medewerkers, neem ik afscheid. Geen gemakkelijke beslissing en ik heb ze dan ook genomen met een beetje pijn in het hart. Met veel plezier denk ik terug aan al die mooie jaren, aan Willy Vandersteen en de medewerking aan zijn reeks De Geuzen en het Suske en Wiske-album De Ruige Regen. Maar ook met Paul Geerts, Marc Verhaegen en Luc Morjaeu heb ik pareltjes gemaakt. Denk maar aan De Rinoramp, De Kleine Postruiter of Sterrenrood.

De beslissing om te stoppen heb ik mede genomen daar ik in de toekomst vergoed zou gaan worden door WPG Uitgevers in plaats van door Studio Vandersteen. We zouden met z'n allen een flink stuk in moeten leveren. Toen dacht ik: tijd om andere dingen te gaan doen. Ik speelde al langer met het idee maar de onzekere toekomst gaf de doorslag. Tijd om andere dingen te gaan doen aan een rustiger tempo. Nu maak ik wekelijks cartoons voor een weekblad en dat bevalt prima. Ook kan ik eindelijk eens werken aan mijn eigen strip: Wieisda.

Uiteraard blijf ik Suske en Wiske volgen. Ze zullen voor altijd een plekje in mijn hart hebben. Dit is geen vaarwel maar eerder tot ziens! Tot op een of andere beurs!

Groeten van Eric De Rop

Nieuws

 • Rikki komt eraan!

  De aanwezigen op de Algemene Ledenvergadering v...
  Lees meer...

 • Inning en verzending ledenbeeldje

  Het Brabants Stripspektak...
  Lees meer...

 • Versus 119 komt eraan!

  Lambik bereikt bijna het kookpunt van ongeduld....
  Lees meer...

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De nieuwsbrief verschijnt 3-maandelijks en is bedoeld voor leden van de fanclub. De leden die hun email-adres bij de fanclub bekend hebben gemaakt, zijn automatisch ingeschreven. Om er zeker van te zijn dat u de nieuwsbrief ontvangt, kunt u zich hier aanmelden. Om van de allerlaatste nieuwtjes op de hoogte te zijn, volgt u ons best via onze Facebookpagina https://www.facebook.com/fameuzefanclub.

 

Fanclubdag 2018

Fanclubdag 8 april 2018

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer haar 31ste Suske en Wiske Fanclubdag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2018 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!