Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Fietsostrade in Kalmthout en Kapellen officieel geopend

Gepubliceerd op woensdag 20 juni

De provincie is klaar met de aanleg van de fietsostrade tussen het station Heide in Kalmthout en de Kalmthoutsesteenweg in Kapellen.

Dinsdag openden de provincie Antwerpen en de gemeentebesturen van Kalmthout en Kapellen het nieuwe fietspad naast de spoorweg. Het gaat om een investering van 360.000 euro. Dit stuk fietspad van 1,9 kilometer lang is een belangrijke schakel in de fietsostrade Antwerpen - Essen.

Gedeputeerde voor mobiliteit Inga Verhaert is verheugd: "Door de aanleg van dit stuk fietsostrade fiets je nu comfortabel, snel en veilig langs de spoorweg tussen Kalmthout en Kapellen. Handig voor woon-werk- en woon-schoolverplaatsingen! En dat dit nieuwe stuk fietsostrade in de smaak valt, is duidelijk. Kijk maar naar het enthousiasme en de talrijke opkomst van de fietsers. Ze vinden het fietspad veilig, comfortabel en goed leesbaar. En dat is nu precies de bedoeling van de fietsotrade.” De provincie trakteerde hen, na het fietsen, op een ijsje.

De provincie Antwerpen hecht veel belang aan veilige en comfortabele fietspaden voor het verkeer tussen de woonplaats, het werk, scholen en winkels. De aanleg van de fietsostrade Antwerpen-Essen moet zorgen voor een vlotte fietsverbinding van het noorden van de provincie tot in het stadscentrum van Antwerpen. De lokale fietspaden die de fietsostrade kruisen, zorgen dan voor de aansluitingen naar bedrijvencentra, scholen en dorpskernen.
 
Fietsostrade in Kalmthout

Vorige week startte de provincie ook met de aanleg van de fietsostrade in het noorden van Kalmthout. Het gaat daar om de verbreding van 620 meter fietspad tussen het station Kijkuit en de Vogelenzangstraat. Een laatste project in Kalmthout is dan het stuk fietsostrade tussen de stations Kijkuit en Heide. Voor de aanleg daarvan is de provincie genoodzaakt enkele privégronden aan te kopen. De onderhandelingen met de betrokken eigenaars zijn inmiddels opgestart.
 
Fietsostrade Antwerpen-Essen

De fietsostrade Antwerpen-Essen situeert zich langs spoorlijn 12, vanaf het Albertkanaal in Antwerpen door Ekeren, Kapellen en Kalmthout naar het station van Essen. Het stuk langs het natuurgebied de Oude Landen is trouwens ook bijna aangelegd. Het gaat daar om twee kilometer vanaf het station van Ekeren tot aan de Argentiniëlaan in Antwerpen. De officiële opening is gepland op dinsdag 26 juni. Alle fietsers zijn welkom om 9u30 aan het station van Ekeren om de fietsostrade mee in te fietsen.
 
Meer info over de fietsostrades vindt u op www.provant.be/fietsostrades.

Nieuws

 • Rikki komt eraan!

  De aanwezigen op de Algemene Ledenvergadering v...
  Lees meer...

 • Inning en verzending ledenbeeldje

  Het Brabants Stripspektak...
  Lees meer...

 • Versus 119 komt eraan!

  Lambik bereikt bijna het kookpunt van ongeduld....
  Lees meer...

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De nieuwsbrief verschijnt 3-maandelijks en is bedoeld voor leden van de fanclub. De leden die hun email-adres bij de fanclub bekend hebben gemaakt, zijn automatisch ingeschreven. Om er zeker van te zijn dat u de nieuwsbrief ontvangt, kunt u zich hier aanmelden. Om van de allerlaatste nieuwtjes op de hoogte te zijn, volgt u ons best via onze Facebookpagina https://www.facebook.com/fameuzefanclub.

 

Fanclubdag 2018

Fanclubdag 8 april 2018

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer haar 31ste Suske en Wiske Fanclubdag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2018 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!