Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Het verkeerde geboortehuis

Gepubliceerd op woensdag 2 juli

Vandaag (2 juli) staat in de Gazet van Antwerpen een behoorlijk groot artikel over wat de die-hard fans eigenlijk al wisten: de gedenkplaat voor de geestelijke vader van Suske en Wiske, Willy Vandersteen, hangt bij de buren.

De plaat hangt momenteel bij Stuivenbergplein 48, terwijl volgens de geboorteakte Willy Vandersteen op nummer 49 is geboren, het huis ernaast.

Op de plaats van het geboortehuis werd in 1960 een nieuwe rijtjeswoning gebouwd. Dat huis staat nu te koop. Overigens heeft Vandersteen maar kort op het Stuivenbergplein gewoond. Langer woonde hij in de August Sniedersstraat (iets verderop). Ook dat huis is afgebroken en vervangen door een appartementencomplex. Vandersteen is opgegroeid in deze wijk, de Seefhoek. De strijdkreet van Suske in het eerste avontuur op het Eiland Amoras is dan ook in de oudste versies: 'Seefhoek Vooruit!'.

Bedankt StripKalmthout voor het insturen van deze nieuwstip!

Nieuws

 • Rikki komt eraan!

  De aanwezigen op de Algemene Ledenvergadering v...
  Lees meer...

 • Inning en verzending ledenbeeldje

  Het Brabants Stripspektak...
  Lees meer...

 • Versus 119 komt eraan!

  Lambik bereikt bijna het kookpunt van ongeduld....
  Lees meer...

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De nieuwsbrief verschijnt 3-maandelijks en is bedoeld voor leden van de fanclub. De leden die hun email-adres bij de fanclub bekend hebben gemaakt, zijn automatisch ingeschreven. Om er zeker van te zijn dat u de nieuwsbrief ontvangt, kunt u zich hier aanmelden. Om van de allerlaatste nieuwtjes op de hoogte te zijn, volgt u ons best via onze Facebookpagina https://www.facebook.com/fameuzefanclub.

 

Fanclubdag 2018

Fanclubdag 8 april 2018

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer haar 31ste Suske en Wiske Fanclubdag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2018 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!