Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Het verkeerde geboortehuis

Gepubliceerd op woensdag 2 juli

Vandaag (2 juli) staat in de Gazet van Antwerpen een behoorlijk groot artikel over wat de die-hard fans eigenlijk al wisten: de gedenkplaat voor de geestelijke vader van Suske en Wiske, Willy Vandersteen, hangt bij de buren.

De plaat hangt momenteel bij Stuivenbergplein 48, terwijl volgens de geboorteakte Willy Vandersteen op nummer 49 is geboren, het huis ernaast.

Op de plaats van het geboortehuis werd in 1960 een nieuwe rijtjeswoning gebouwd. Dat huis staat nu te koop. Overigens heeft Vandersteen maar kort op het Stuivenbergplein gewoond. Langer woonde hij in de August Sniedersstraat (iets verderop). Ook dat huis is afgebroken en vervangen door een appartementencomplex. Vandersteen is opgegroeid in deze wijk, de Seefhoek. De strijdkreet van Suske in het eerste avontuur op het Eiland Amoras is dan ook in de oudste versies: 'Seefhoek Vooruit!'.

Bedankt StripKalmthout voor het insturen van deze nieuwstip!

Nieuws

 • Betaling en verzending ledenbeeldje 2018

  We krijgen regelmatig de vraag wanneer het lede...
  Lees meer...

 • Operatie Siggy

  Op 12 september verschijnt Suske en Wiske 345: ...
  Lees meer...

 • De bruisende braderie

  Vanaf juli zal het Suske en Wiske Kindermuseum ...
  Lees meer...

Fandag 2018

Fandag 8 april 2018

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer haar 31ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2018 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!