Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Het verkeerde geboortehuis

Gepubliceerd op woensdag 2 juli

Vandaag (2 juli) staat in de Gazet van Antwerpen een behoorlijk groot artikel over wat de die-hard fans eigenlijk al wisten: de gedenkplaat voor de geestelijke vader van Suske en Wiske, Willy Vandersteen, hangt bij de buren.

De plaat hangt momenteel bij Stuivenbergplein 48, terwijl volgens de geboorteakte Willy Vandersteen op nummer 49 is geboren, het huis ernaast.

Op de plaats van het geboortehuis werd in 1960 een nieuwe rijtjeswoning gebouwd. Dat huis staat nu te koop. Overigens heeft Vandersteen maar kort op het Stuivenbergplein gewoond. Langer woonde hij in de August Sniedersstraat (iets verderop). Ook dat huis is afgebroken en vervangen door een appartementencomplex. Vandersteen is opgegroeid in deze wijk, de Seefhoek. De strijdkreet van Suske in het eerste avontuur op het Eiland Amoras is dan ook in de oudste versies: 'Seefhoek Vooruit!'.

Bedankt StripKalmthout voor het insturen van deze nieuwstip!

Nieuws

 • Een digitale strip voor het goede doel

  Strips lezen voor het goede doel? Het kan! YIEH...
  Lees meer...

 • Gepersonaliseerde albums bij YIEHA

  Vanaf 29 november kunnen via het online strippl...
  Lees meer...

 • Wilbert van der Steen wint Willy Vandersteenprijs 2017

  Op 23 november werd in het provinciaal Suske en...
  Lees meer...

Fandag 2018

Fandag 8 april 2018

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer haar 31ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2018 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!