Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Kindermuseum in de prijzen

Gepubliceerd op zaterdag 22 juni

Het Provinciaal Suske en Wiske Kindermuseum in Heide-Kalmthout is door een breed publiek gekozen tot meest kindvriendelijke museum van Vlaanderen. Het interactieve museum-parcours staat in het teken van 'al doende leren' en wie het Kindermuseum al heeft bezocht, weet dat daar letterlijk en figuurlijk heel wat uit de kast gehaald wordt. Bij de Viva Vandersteen-activiteit (juli en augustus) kan het museum bezocht worden door (groot)ouders en kinderen vanaf 7 jaar. Via www.terranova2013.be kun je tickets kopen.

Het parcours

Sidonia ontvangt je in haar huiskamer en leidt je naar het museumparcours. Langsheen 9 ruimtes kun je leuke opdrachten uitvoeren waarbij je ontdekt waar Willy Vandersteen zijn inspiratie vandaan haalde. Nadien wacht er een stripterras met een lees-, teken- en spelletjeshoek én een drankje. In het kader van 100 jaar Vandersteen is er bovendien een speciale expo, namelijk Een lijn, een verhaal. Hier kun je kunstwerken bekijken die qua beeldtaal te maken hebben met strips, of die geïnspireerd zijn op personages van Vandersteen. Tot slot zijn er ook originele schetsen van de gevierde stripauteur te zien.

Museumprijs Kinderjury

De MuseumPrijzen werden uitgereikt door het tijdschrift Openbaar Kunstbezit Vlaanderen en het advocatenkantoor Linklaters.

Nieuws

 • Heruitgaven korte verhalen

  Vanaf maart zullen de eerste 10 delen verschijn...
  Lees meer...

 • Versus 124

  Christian Verhaeghe tekende speciaal voor de Fa...
  Lees meer...

 • Met korting naar Comics Station

  Vanaf 22 december spelen Suske en Wiske de hoof...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!