Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Klaas Rigterink schrijft boek over rijmpieten en dichtende sinterklazen

Gepubliceerd op zaterdag 23 november

Eind 2011 heeft Klaas Rigterink, onze vaste medewerker aan Versus, in de media een oproep gedaan om hem sinterklaasgedichten toe te sturen, omdat hij een onderzoek wilde doen naar de inhoud daarvan. Hij ontving 952 gedichten van 267 dichters en heeft die aangevuld met 48 gedichten van het internet, zodat hij 1000 gedichten had om te analyseren.

Onlangs is zijn boek met de neerslag van dat onderzoek bij uitgeverij Boekscout  verschenen onder de titel: De Rijmpiet dichtte zich te pletter / bij deze chocoladeletter. Allerlei vragen i.v.m. sinterklaasgedichten worden daarin gedegen beantwoord: Waar gaat de sinterklaaspoëzie momenteel eigenlijk over? Welke cadeautjes zitten erbij? Zijn surprises nog in zwang? Hoe rijmen de sinterklaasdichters en is er opmerkelijk taalgebruik? Sinds wanneer worden er sinterklaasgedichten gemaakt en wijkt de inhoud van vroegere gedichten af van de huidige? Ruim 200 (fragmenten van) gedichten illustreren de bevindingen. Er wordt bovendien een vergelijking getrokken met een soortgelijk onderzoek van zo’n kleine dertig jaar geleden. Meer info op www.sinterklaasgedichten-boek.blogspot.nl
 

Nieuws

 • Lambik Plastiek

  Op 13 maart verschijnt Suske en Wiske 347: Lamb...
  Lees meer...

 • Heruitgaven korte verhalen

  Vanaf maart zullen de eerste 10 delen verschijn...
  Lees meer...

 • Versus 124

  Christian Verhaeghe tekende speciaal voor de Fa...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!