Lambik Plastiek
 

Lambik Plastiek

Gepubliceerd op zaterdag 19 januari

Op 13 maart verschijnt Suske en Wiske 347: Lambik Plastiek!

Wanneer onze vrienden een walvis redden die na het eten van plastic zwerfafval doodziek is aangespoeld op het strand besluiten Lambik en professor Barabas een oplossing te vinden voor de plastic soep in onze oceanen. Maar dat komt ter ore van Polly Ettileen, een plasticfabrikante die er een ongezonde liefde voor het materiaal op na houdt. Zij kaapt de uitvinding van de professor en past deze zodanig aan dat ze er de hele wereld mee in plastic kan veranderen. Gelukkig komen Suske en Wiske achter de snode plannen van Polly en ze zetten alles op alles om haar te stoppen. Wat volgt is een race tegen de klok vol verrassende wendingen. Kunnen onze vrienden plastic Polly stoppen?

Naast het verhaal bevat het album ook een extra dossier over de plasticsoep in de oceanen. Deze bijlage kwam tot stand in samenwerking met The Ocean Cleanup, de organisatie van de Nederlandse uitvinder en plasticvechter Boyan Slat.

SEA LIFE Blankenberge en SEA LIFE Scheveningen zijn ook enthousiast over dit project: op 13 maart lanceren ze "Lambik Plastiek" met een beach cleanup op de stranden van Blankenberge en Scheveningen, maar ook de rest van het jaar staan Suske en Wiske extra in de kijker.
 
Wie de strip koopt, kan gratis naar SEA LIFE in Blankenberge of Scheveningen: Op vertoon van het album, krijgt 1 kind gratis toegang onder begeleiding van minimum 1 betalende volwassene.

Een walvis op hetstrand

Nieuws

 • Lambik Plastiek

  Op 13 maart verschijnt Suske en Wiske 347: Lamb...
  Lees meer...

 • Heruitgaven korte verhalen

  Vanaf maart zullen de eerste 10 delen verschijn...
  Lees meer...

 • Versus 124

  Christian Verhaeghe tekende speciaal voor de Fa...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!