Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Nieuwe schoenen voor tante Sidonia

Gepubliceerd op donderdag 13 oktober

In het kader van de tentoonstelling Suske en Wiske - De tomeloze tijdreizigers die nog t/m 30 oktober aanstaande te zien is in het CODA Museum in Apeldoorn, werd een schoenontwerpwedstrijd georganiseerd met als opdracht om nieuwe schoenen voor Tante Sidonia te ontwerpen. Sidonia is een van de hoofdpersonen uit de Suske en Wiskereeks. De schoenen van Sidona in de strip zijn nogal degelijk en weinig vrouwelijk. Alle reden voor CODA Museum om het initiatief te nemen voor de schoenontwerpwedstrijd en een aantal deskundigen te vragen voor de jury.
De jury bestond uit Luc Morjaeu (de tekenaar van Studio Vandersteen), Liesel Swart (docent schoenontwerpen o.a. aan de Dutch Health Tec Academy), Michel Lakeman (VonJeanet Footwear Fashion) en Désirée Baks- Lindeijer (bestuurslid Klub Lange Mensen en hoofdredacteur van XLLL).
De jury koos uit de inzendingen unaniem voor het schoenontwerp van Vivian Van Schagen. Uit de reacties van de juryleden:
“Mooi ontwerp en echt iets voor Sidonia, leuke vondst van het tussenstuk in dezelfde kleur als haar blouse, dit laat Sidonia haar vrouwelijke kant goed uitkomen. Ik denk dat ze Sidonia deze schoenen zelf ook zou kiezen, top! De ontwerpster heeft zich echt verdiept in de persoon. Daarnaast is de schoen heel praktisch en toch vrouwelijk, welke past bij het uiterlijk van Sidonia”.
 
Het winnende ontwerp is inmiddels daadwerkelijk gemaakt door Von Jeanet Fashion Footwear. Ontwerpster Vivian van Schagen krijgt zaterdag 29 oktober de nieuwe schoenen van Sidonia overhandigd uit handen van de voorzitter van Klub Lange Mensen. Dit winnende paar is tot die tijd te zien in CODA Museum, evenals de andere binnengekomen ontwerpen.
Volgens recent onderzoek is de populariteit van de striphelden in België tanende. Bij CODA Museum is daar weinig van te merken, want de tentoonstelling in Apeldoorn wordt druk bezocht. In de herfstvakantie biedt CODA Museum een speciaal programma met activiteiten rond Suske en Wiske.
 
Kijk voor meer informatie op www.coda-apeldoorn.nl/suskeenwiske.
 
Openingstijden CODA Museum:
Dinsdag      10.00 – 17.30 uur
Woensdag  10.00 – 17.30 uur
Donderdag  10.00 – 20.30 uur
Vrijdag        10.00 – 17.30 uur
Zaterdag     10.00 – 17.00 uur
Zondag       13.00 – 17.00 uur
Maandag     gesloten

Nieuws

 • Suske en Wiske in De Telegraaf

  Goed nieuws voor Nederlandse fans van Suske en ...
  Lees meer...

 • Het betoverende boek

  Bij het begin van de Jeugdboekenmaand in Vlaand...
  Lees meer...

 • Lambik Plastiek

  Op 13 maart verschijnt Suske en Wiske 347: Lamb...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!