Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Nieuwe stripmuur Suske en Wiske in Antwerpen

Gepubliceerd op woensdag 13 mei

Er komt een nieuwe stripmuur in Antwerpen met als thema Suske en Wiske. ‘De stripmuur komt er op vraag van de buurt. Antwerpen-Noord is de geboorteplaats van de striptekenaar’, zegt districtsschepen voor Cultuur Lieve Stallaert.

De geschilderde tekening komt op een muur van de overdekte passage tussen de Handelsteeg en het Willy Vandersteenplein. Welke tekening het wordt, staat nog niet vast. Het project wordt begeleid door de vzw Galerij Mekanik, dat al tien stripmuren in de binnenstad realiseerde die samen een wandelroute vormen.

‘Het Willy Vandersteenplein ligt buiten dat traject. Dat is de reden dat er daar nu nog geen stripmuur is en waarom de nieuwe muur niet wordt opgenomen in de brochure van de stad’, zegt Stallaert. De Standaard Uitgeverij, uitgever van onder meer Suske en Wiske, is bereid gratis een ontwerp te maken. ‘Voor de uitvoering zal net als voor de andere stripmuren een beroep worden gedaan op de gespecialiseerde vzw Art Mural’, zegt Stallaert. Volgens de overeenkomst moet de stripmuur ten laatste op 19 december gerealiseerd zijn.

Nieuws

 • Suske en Wiske Hommages no. 3

  Op 12 november 2018, kort na het verschijnen va...
  Lees meer...

 • Chronos en Chaos

  Op 5 december, nog net op tijd voor pakjesavond...
  Lees meer...

 • Inning en verzending ledenbeeldje 2018

  Zoals aangekondigd in Versus 123 en op onze Fac...
  Lees meer...

Fandag 2018

Fandag 8 april 2018

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer haar 31ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2018 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!