Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Nieuwe stripmuur Suske en Wiske in Antwerpen

Gepubliceerd op woensdag 13 mei

Er komt een nieuwe stripmuur in Antwerpen met als thema Suske en Wiske. ‘De stripmuur komt er op vraag van de buurt. Antwerpen-Noord is de geboorteplaats van de striptekenaar’, zegt districtsschepen voor Cultuur Lieve Stallaert.

De geschilderde tekening komt op een muur van de overdekte passage tussen de Handelsteeg en het Willy Vandersteenplein. Welke tekening het wordt, staat nog niet vast. Het project wordt begeleid door de vzw Galerij Mekanik, dat al tien stripmuren in de binnenstad realiseerde die samen een wandelroute vormen.

‘Het Willy Vandersteenplein ligt buiten dat traject. Dat is de reden dat er daar nu nog geen stripmuur is en waarom de nieuwe muur niet wordt opgenomen in de brochure van de stad’, zegt Stallaert. De Standaard Uitgeverij, uitgever van onder meer Suske en Wiske, is bereid gratis een ontwerp te maken. ‘Voor de uitvoering zal net als voor de andere stripmuren een beroep worden gedaan op de gespecialiseerde vzw Art Mural’, zegt Stallaert. Volgens de overeenkomst moet de stripmuur ten laatste op 19 december gerealiseerd zijn.

Nieuws

 • Rikki komt eraan!

  De aanwezigen op de Algemene Ledenvergadering v...
  Lees meer...

 • Inning en verzending ledenbeeldje

  Het Brabants Stripspektak...
  Lees meer...

 • Versus 119 komt eraan!

  Lambik bereikt bijna het kookpunt van ongeduld....
  Lees meer...

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De nieuwsbrief verschijnt 3-maandelijks en is bedoeld voor leden van de fanclub. De leden die hun email-adres bij de fanclub bekend hebben gemaakt, zijn automatisch ingeschreven. Om er zeker van te zijn dat u de nieuwsbrief ontvangt, kunt u zich hier aanmelden. Om van de allerlaatste nieuwtjes op de hoogte te zijn, volgt u ons best via onze Facebookpagina https://www.facebook.com/fameuzefanclub.

 

Fanclubdag 2018

Fanclubdag 8 april 2018

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer haar 31ste Suske en Wiske Fanclubdag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2018 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!