Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Nieuwe stripreeks Amoras

Gepubliceerd op maandag 6 mei

Op 8 mei ligt er een nieuwe Suske en Wiske reeks in de winkels: Amoras. Net als Junior Suske en Wiske kan deze reeks worden gezien als spin-off. De gewone rode reeks blijft uiteraard bestaan! De reeks is gericht op de jeugdige lezer (15+) en draait rond de volwassen Suske en Wiske. Het verhaal speelt zich af in het jaar 2047 op het eiland Amoras. De mediacampagne op voornamelijk sociale media loog er niet om: een Wiske met borsten, het bloed spat in het rond, en een overlijdensbericht van Wiske (als uitnodiging voor de perspresentatie).
Zowel de erven Vandersteen als de uitgeverij hebben ons echter toevertrouwd dat de verhalen zijn geschreven met het grootste respect voor- en in de geest van Willy Vandersteen.

De Auteurs
Charel Cambré (tekenaar) en Marc Legendre (scenarist) zijn de auteurs. Vooral Marc is een groot Vandersteen-fan en ademt bijna Suske en Wiske. Marc is er van overtuigd dat Willy Vandersteen dit project goed had gevonden. Charel stond aan de wieg van het project. Zijn schetsen en ideeën werden onmiddellijk gewaardeerd door de erven. Ook de uitgeverij speelde met het idee van een ‘oudere Suske en Wiske’, en het idee dat een verhaal niet altijd goed hoeft te eindigen... en van het een kwam het ander!
De serie start met een ontploffing in het lab van professor Barabas - die een hoop gevolgen heeft. Suske wordt in het eerste album flink op de proef gesteld en krijgt een nieuw vriendinnetje (Jérusalem). Er zal (wanneer dat nodig is) gevloekt worden en hier en daar zal bloot te zien zijn. Ongeveer elke 7 maanden gaat er een nieuw album verschijnen, en na 6 albums stopt de reeks. Zonder al teveel te verklappen, zullen veel albums gaan eindigen met een cliffhanger.
Wij hebben alvast het eerste album gelezen en zijn enthousiast!

Promotie actie bij de Spoorwegen
Zowel in Nederland als in Vlaanderen zal er promotiemateriaal voor de nieuwe reeks in de treinen liggen! Het gaat om een mini-foldertje met de eerste 8 pagina's van het stripboek.

Nieuws

 • Gepersonaliseerde albums bij YIEHA

  Vanaf 29 november kunnen via het online strippl...
  Lees meer...

 • Wilbert van der Steen wint Willy Vandersteenprijs 2017

  Op 23 november werd in het provinciaal Suske en...
  Lees meer...

 • Het spook van Pukema

  Luc Morjaeu maakte ter gelegenheid van 725 jaa...
  Lees meer...

Fandag 2018

Fandag 8 april 2018

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer haar 31ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2018 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!