Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Oud Studio medewerkster Anita Schauwvlieghe overleden

Gepubliceerd op dinsdag 7 januari

In de nacht van vrijdag 3 januari op zaterdag 4 januari is Anita Schauwvlieghe overleden. Anita werkte sinds april 1985 voor Standaard Uitgeverij en was reeds enige tijd ernstig ziek.  

Halverwege de jaren 70 startte ze haar carrière bij Studio Vandersteen. Toen deze werd overgenomen door Standaard Uitgeverij, verhuisde Anita mee van Kalmthout naar de kantoren aan de Belgiëlei (en later de Mechelsesteenweg). Ze was een van de eersten die de overstap maakte van traditionele inkleuring naar digitale inkleuring, iets waar ze veel feeling voor had. Ze was geliefd bij haar collega's omwille van haar 'no-nonsense' aanpak, haar warme karakter en haar optimisme. En ook om de vele nostalgische verhalen, want Anita was een van de weinige collega's die de mythische Willy Vandersteen nog persoonlijk gekend had.
Voor Suske en Wiske was ze bij enkele verhalen verantwoordelijk voor de tekstballonnen (handmatig letteren) en inktte ze voor een aantal verhalen mee aan de decors.

Anita zou op 15 januari 56 jaar geworden zijn.

De Fameuze Fanclub wenst haar partner, familie, vrienden en kennissen veel sterkte in deze donkere dagen.

Nieuws

 • Betaling en verzending ledenbeeldje 2018

  We krijgen regelmatig de vraag wanneer het lede...
  Lees meer...

 • Operatie Siggy

  Op 12 september verschijnt Suske en Wiske 345: ...
  Lees meer...

 • De bruisende braderie

  Vanaf juli zal het Suske en Wiske Kindermuseum ...
  Lees meer...

Fandag 2018

Fandag 8 april 2018

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer haar 31ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2018 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!