Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Oud Studio medewerkster Anita Schauwvlieghe overleden

Gepubliceerd op dinsdag 7 januari

In de nacht van vrijdag 3 januari op zaterdag 4 januari is Anita Schauwvlieghe overleden. Anita werkte sinds april 1985 voor Standaard Uitgeverij en was reeds enige tijd ernstig ziek.  

Halverwege de jaren 70 startte ze haar carrière bij Studio Vandersteen. Toen deze werd overgenomen door Standaard Uitgeverij, verhuisde Anita mee van Kalmthout naar de kantoren aan de Belgiëlei (en later de Mechelsesteenweg). Ze was een van de eersten die de overstap maakte van traditionele inkleuring naar digitale inkleuring, iets waar ze veel feeling voor had. Ze was geliefd bij haar collega's omwille van haar 'no-nonsense' aanpak, haar warme karakter en haar optimisme. En ook om de vele nostalgische verhalen, want Anita was een van de weinige collega's die de mythische Willy Vandersteen nog persoonlijk gekend had.
Voor Suske en Wiske was ze bij enkele verhalen verantwoordelijk voor de tekstballonnen (handmatig letteren) en inktte ze voor een aantal verhalen mee aan de decors.

Anita zou op 15 januari 56 jaar geworden zijn.

De Fameuze Fanclub wenst haar partner, familie, vrienden en kennissen veel sterkte in deze donkere dagen.

Nieuws

 • Suske en Wiske in De Telegraaf

  Goed nieuws voor Nederlandse fans van Suske en ...
  Lees meer...

 • Het betoverende boek

  Bij het begin van de Jeugdboekenmaand in Vlaand...
  Lees meer...

 • Lambik Plastiek

  Op 13 maart verschijnt Suske en Wiske 347: Lamb...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!