Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Recordbedragen bij Vandersteenveiling in Antwerpen

Gepubliceerd op dinsdag 5 febuari

Afgelopen zondag was er i.v.m. de 100e verjaardag van Willy Vandersteen een veiling bij Bernaerts in Antwerpen. In totaal heeft de veiling €230.000,- euro opgebracht. De originele tekenplaten van 'De Kaartendans' werden er onder andere geveild. Iedere plaat bracht een bedrag tussen de €1100,- euro en €3400,- euro op. De laatste plaat, met het bekende 'einde-plaatje' bracht €4100,- euro op.

Topstuk was het allereerste coverontwerp (aquarel) voor een 'Rikki en Wiske' album, met als titel 'Rikki Speurder'. Op het ontwerp uit 1944 was te zien dat Vandersteen zijn figuren 'Rikki en Pukki' wilde noemen. Daarnaast schreef hij in potlood wat alternatieve namen op zoals 'Koen en Wiske' en 'Koen en Smoutje'. Uiteindelijk werd het 'Suske en Wiske'. De betreffende tekening heeft €33.000,- euro opgebracht. (inclusief veilingkosten zo'n €40.500,-)

Andere topstukken waren het allereerste album 'Rikki en Wiske' voor €8500,-, en de originele tekening van de cover van 'De Ringelingschat', voor €4800,-.

Tot en met 8 februari is er bij Bernaerts in Antwerpen een tentoonstelling met daarin 100 objecten uit het leven van Willy Vandersteen.

Bekijk hier een nieuwsverslag video van deze veiling.

Nieuws

 • Lambik Plastiek

  Op 13 maart verschijnt Suske en Wiske 347: Lamb...
  Lees meer...

 • Heruitgaven korte verhalen

  Vanaf maart zullen de eerste 10 delen verschijn...
  Lees meer...

 • Versus 124

  Christian Verhaeghe tekende speciaal voor de Fa...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!