Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Recordbedragen bij Vandersteenveiling in Antwerpen

Gepubliceerd op dinsdag 5 febuari

Afgelopen zondag was er i.v.m. de 100e verjaardag van Willy Vandersteen een veiling bij Bernaerts in Antwerpen. In totaal heeft de veiling €230.000,- euro opgebracht. De originele tekenplaten van 'De Kaartendans' werden er onder andere geveild. Iedere plaat bracht een bedrag tussen de €1100,- euro en €3400,- euro op. De laatste plaat, met het bekende 'einde-plaatje' bracht €4100,- euro op.

Topstuk was het allereerste coverontwerp (aquarel) voor een 'Rikki en Wiske' album, met als titel 'Rikki Speurder'. Op het ontwerp uit 1944 was te zien dat Vandersteen zijn figuren 'Rikki en Pukki' wilde noemen. Daarnaast schreef hij in potlood wat alternatieve namen op zoals 'Koen en Wiske' en 'Koen en Smoutje'. Uiteindelijk werd het 'Suske en Wiske'. De betreffende tekening heeft €33.000,- euro opgebracht. (inclusief veilingkosten zo'n €40.500,-)

Andere topstukken waren het allereerste album 'Rikki en Wiske' voor €8500,-, en de originele tekening van de cover van 'De Ringelingschat', voor €4800,-.

Tot en met 8 februari is er bij Bernaerts in Antwerpen een tentoonstelling met daarin 100 objecten uit het leven van Willy Vandersteen.

Bekijk hier een nieuwsverslag video van deze veiling.

Nieuws

 • Rikki komt eraan!

  De aanwezigen op de Algemene Ledenvergadering v...
  Lees meer...

 • Inning en verzending ledenbeeldje

  Het Brabants Stripspektak...
  Lees meer...

 • Versus 119 komt eraan!

  Lambik bereikt bijna het kookpunt van ongeduld....
  Lees meer...

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De nieuwsbrief verschijnt 3-maandelijks en is bedoeld voor leden van de fanclub. De leden die hun email-adres bij de fanclub bekend hebben gemaakt, zijn automatisch ingeschreven. Om er zeker van te zijn dat u de nieuwsbrief ontvangt, kunt u zich hier aanmelden. Om van de allerlaatste nieuwtjes op de hoogte te zijn, volgt u ons best via onze Facebookpagina https://www.facebook.com/fameuzefanclub.

 

Fanclubdag 2018

Fanclubdag 8 april 2018

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer haar 31ste Suske en Wiske Fanclubdag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2018 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!