Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Recordbedragen bij Vandersteenveiling in Antwerpen

Gepubliceerd op dinsdag 5 febuari

Afgelopen zondag was er i.v.m. de 100e verjaardag van Willy Vandersteen een veiling bij Bernaerts in Antwerpen. In totaal heeft de veiling €230.000,- euro opgebracht. De originele tekenplaten van 'De Kaartendans' werden er onder andere geveild. Iedere plaat bracht een bedrag tussen de €1100,- euro en €3400,- euro op. De laatste plaat, met het bekende 'einde-plaatje' bracht €4100,- euro op.

Topstuk was het allereerste coverontwerp (aquarel) voor een 'Rikki en Wiske' album, met als titel 'Rikki Speurder'. Op het ontwerp uit 1944 was te zien dat Vandersteen zijn figuren 'Rikki en Pukki' wilde noemen. Daarnaast schreef hij in potlood wat alternatieve namen op zoals 'Koen en Wiske' en 'Koen en Smoutje'. Uiteindelijk werd het 'Suske en Wiske'. De betreffende tekening heeft €33.000,- euro opgebracht. (inclusief veilingkosten zo'n €40.500,-)

Andere topstukken waren het allereerste album 'Rikki en Wiske' voor €8500,-, en de originele tekening van de cover van 'De Ringelingschat', voor €4800,-.

Tot en met 8 februari is er bij Bernaerts in Antwerpen een tentoonstelling met daarin 100 objecten uit het leven van Willy Vandersteen.

Bekijk hier een nieuwsverslag video van deze veiling.

Nieuws

 • Een digitale strip voor het goede doel

  Strips lezen voor het goede doel? Het kan! YIEH...
  Lees meer...

 • Gepersonaliseerde albums bij YIEHA

  Vanaf 29 november kunnen via het online strippl...
  Lees meer...

 • Wilbert van der Steen wint Willy Vandersteenprijs 2017

  Op 23 november werd in het provinciaal Suske en...
  Lees meer...

Fandag 2018

Fandag 8 april 2018

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer haar 31ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2018 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!