Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Red Star Line in Suske en Wiske 328

Gepubliceerd op maandag 14 april

In Sterrenrood, het 328ste album van Suske en Wiske dat midden december uitkomt, gaat een hoofdrol naar het Antwerpse Red Star Line Museum.WPG Uitgevers bevestigt dat de Red Star Line, de Belgische rederij die in de 19de eeuw veerdiensten verzorgde tussen Antwerpen en New York, de focus wordt van het verhaal. “Het wordt geen speciale uitgave, maar een regulier album in de reeks”, zegt PR-verantwoordelijke Kelly Van de Pas. “De idee om de Red Star Line hierin te betrekken, kwam van de scenaristen zelf.”

Of het album zal leiden tot een samenwerking tussen WPG Uitgevers en het Antwerpse museum, is nog onduidelijk. “Er is voorlopig enkel sprake van een PR-samenwerking. Mogelijk wordt het nieuwe album in het museum zelf voorgesteld.”

Het verhaal? Tijdens een bezoek aan het museum vertelt Sidonia hoe haar groottante Wiske als kind naar New York wordt gestuurd. Oog in oog met een bende meedogenloze diamantsmokkelaars laat Wiske zich van haar meest kordate kant zien.

Het is niet de eerste Suske en Wiske met de Antwerpse haven in de hoofdrol. In 2000 namen ze het nog op voor Doel in Het verdronken land.

Bron: Gazet van Antwerpen

Nieuws

 • Heruitgaven korte verhalen

  Vanaf maart zullen de eerste 10 delen verschijn...
  Lees meer...

 • Versus 124

  Christian Verhaeghe tekende speciaal voor de Fa...
  Lees meer...

 • Met korting naar Comics Station

  Vanaf 22 december spelen Suske en Wiske de hoof...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!