Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Red Star Line in Suske en Wiske 328

Gepubliceerd op maandag 14 april

In Sterrenrood, het 328ste album van Suske en Wiske dat midden december uitkomt, gaat een hoofdrol naar het Antwerpse Red Star Line Museum.WPG Uitgevers bevestigt dat de Red Star Line, de Belgische rederij die in de 19de eeuw veerdiensten verzorgde tussen Antwerpen en New York, de focus wordt van het verhaal. “Het wordt geen speciale uitgave, maar een regulier album in de reeks”, zegt PR-verantwoordelijke Kelly Van de Pas. “De idee om de Red Star Line hierin te betrekken, kwam van de scenaristen zelf.”

Of het album zal leiden tot een samenwerking tussen WPG Uitgevers en het Antwerpse museum, is nog onduidelijk. “Er is voorlopig enkel sprake van een PR-samenwerking. Mogelijk wordt het nieuwe album in het museum zelf voorgesteld.”

Het verhaal? Tijdens een bezoek aan het museum vertelt Sidonia hoe haar groottante Wiske als kind naar New York wordt gestuurd. Oog in oog met een bende meedogenloze diamantsmokkelaars laat Wiske zich van haar meest kordate kant zien.

Het is niet de eerste Suske en Wiske met de Antwerpse haven in de hoofdrol. In 2000 namen ze het nog op voor Doel in Het verdronken land.

Bron: Gazet van Antwerpen

Nieuws

 • Rikki komt eraan!

  De aanwezigen op de Algemene Ledenvergadering v...
  Lees meer...

 • Inning en verzending ledenbeeldje

  Het Brabants Stripspektak...
  Lees meer...

 • Versus 119 komt eraan!

  Lambik bereikt bijna het kookpunt van ongeduld....
  Lees meer...

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De nieuwsbrief verschijnt 3-maandelijks en is bedoeld voor leden van de fanclub. De leden die hun email-adres bij de fanclub bekend hebben gemaakt, zijn automatisch ingeschreven. Om er zeker van te zijn dat u de nieuwsbrief ontvangt, kunt u zich hier aanmelden. Om van de allerlaatste nieuwtjes op de hoogte te zijn, volgt u ons best via onze Facebookpagina https://www.facebook.com/fameuzefanclub.

 

Fanclubdag 2018

Fanclubdag 8 april 2018

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer haar 31ste Suske en Wiske Fanclubdag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2018 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!