Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Signeerreglement Suske en Wiske Fandag

Gepubliceerd op zondag 25 maart

Zoals eerder aangekondigd, zullen Luc Morjaeu, Peter Van Gucht, Christian Verhaeghe en Wilbert van der Steen aanwezig zijn op de Suske en Wiske Fandag op zondag 8 april in Nieuwegein. 's Ochtends van 10:30 tot 12:00 uur zullen ze handtekeningen zetten. Op veler verzoek zullen ze deze keer 's middag van 13:30 tot 15:30 ook opdrachttekeningen maken. De plaatsen hiervoor zijn beperkt en alleen voor leden van De Fameuze Fanclub. Je kan hiervoor inschrijven tot en met 30 maart. Om alles in goede banen te leiden hebben we hiervoor een signeerreglement opgesteld. Hierin lees je ook wat je moet doen om kans te maken op een fraaie tekening. Eric De Rop is ook aanwezig om de Schanulleke Artist Edition te signeren in de stand van Stripwinkel Barabas. Het signeerreglement geldt dus niet voor hem.

Signeerreglement Suske en Wiske Fandag 8 april 2018

Er zijn tijdens de Fandag twee signeersessies. De eerste sessie (enkel handtekeningen) staat open voor alle bezoekers van de Fandag en de tweede sessie (tekeningen) is exclusief voor leden van De Fameuze Fanclub die zich op voorhand hebben ingeschreven én een bevestiging hebben gekregen.

Handtekeningen

 • Tijdens de ochtendsessie (van 10.30 uur tot 12.00 uur) kunnen de bezoekers van de Fandag aanschuiven voor een handtekening van de aanwezige huidige medewerkers van Studio Vandersteen (Luc Morjaeu, Peter Van Gucht en Christian Verhaeghe) en van Wilbert van der Steen (tekenaar van het door De Fameuze Fanclub in 2017 uitgegeven album De charmante chirurg en winnaar van de Willy Vandersteenprijs 2017). Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van De Fameuze Fanclub.
 • Tijdens de ochtendsessie worden er door de stripmakers alleen handtekeningen geplaatst.
 • Handtekeningen worden door de stripmakers gezet in albums. Iedere stripmaker zet voor iedereen die aanschuift in de rij één handtekening in een album naar keuze, gekocht op de Fandag zelf of meegebracht van thuis.
 • Daarnaast brengt Luc Morjaeu een speciaal voor De Fameuze Fanclub getekende signeerprent mee, die ter plaatse gesigneerd wordt door Luc Morjaeu, Peter Van Gucht en Christian Verhaeghe. Je kan ook aanschuiven alleen voor de signeerprent.
 • Er wordt één signeerprent uitgereikt per persoon die aanschuift in de rij.
 • De signeerprent is enkel verkrijgbaar tijdens de signeersessie op de Suske en Wiske Fandag.
 • De aanwezige medewerkers van Studio Vandersteen zitten naast elkaar, dus voor hun drie handtekeningen hoef je maar één keer aan te schuiven in de rij.
 • Als er tegen het einde van de signeersessie nog wachtende fans zijn, wordt de rij afgesloten en krijgen de fans die op dat moment in de rij staan alsnog een handtekening.

Opdrachttekeningen

 • Tijdens de middagsessie (van 13.30 uur tot 15.30 uur) maken de aanwezige huidige medewerkers van Studio Vandersteen (Luc Morjaeu, Peter Van Gucht en Christian Verhaeghe) en Wilbert van der Steen (tekenaar van het door De Fameuze Fanclub in 2017 uitgegeven album De charmante chirurg en winnaar van de Willy Vandersteenprijs 2017) opdrachttekeningen voor een op voorhand vastgelegde lijst van leden. Dit is enkel voor leden van De Fameuze Fanclub.
 • Om kans te maken op een opdrachttekening, sturen leden ten laatste op vrijdag 30 maart een mail naar fanclubdag@fameuzefanclub.nl met vermelding van hun lidnummer en de naam van de stripmaker(s) van wie ze het liefst een opdrachttekening zouden krijgen (Luc, Peter, Christian of Wilbert).
 • Om zoveel mogelijk leden tevreden te kunnen stellen, maakt ieder lid dat zich inschrijft kans op één opdrachtttekening van één stripmaker. Je kan wel inschrijven voor meerdere stripmakers om je kans te vergroten om met een opdrachttekening naar huis te gaan.
 • Het aantal opdrachttekeningen dat de stripmakers kunnen maken tijdens de signeersessie is beperkt en varieert per stripmaker, dus als er meer inschrijvingen zijn dan dat er opdrachttekeningen gemaakt kunnen worden, zal er een blinde loting volgen.
 • Ten laatste op dinsdag 3 april krijgen de leden die zich hebben ingeschreven een mailtje terug met de melding of ze wel of niet in aanmerking komen voor een tekening en zo ja, van welke tekenaar en als hoeveelste ze aan de beurt komen.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd of gediscussieerd.
 • Tijdens de middagsessie zal er bij iedere stripmaker een lijst liggen met de namen en lidnummers van de leden die in die volgorde mogen aanschuiven voor een opdrachttekening.
 • De leden die in aanmerking komen voor een opdrachttekening dienen tijdens de middagsessie zelf aanwezig te zijn en zich te kunnen identificeren door middel van hun ledenpas. Bij afwezigheid vervalt de aanspraak op een opdrachttekening.
 • Opdrachttekeningen worden door de stripmakers gezet in een album naar keuze, gekocht op de Fandag zelf of meegebracht van thuis, en altijd gepersonaliseerd door vermelding van de naam van het lid.
 • Er worden enkel hoofdjes getekend, dus geen volledige figuren of scènes.
 • Er worden geen opdrachttekeningen gezet op losse vellen papier of in tekenblokken en dergelijke.

Algemeen

 • Hoewel de stripmakers hun aanwezigheid hebben bevestigd, is het zetten van handtekeningen en het maken van opdrachttekeningen vanzelfsprekend onder voorbehoud van de aanwezigheid van de stripmakers.
 • Dit reglement werd opgesteld om zoveel mogelijk aanwezigen in het algemeen en leden in het bijzonder tevreden te kunnen stellen. Het bestuur van De Fameuze Fanclub realiseert zich echter dat het onmogelijk is om iedereen tevreden te stellen. Er wordt niet gecorrespondeerd of gediscussieerd over dit reglement.

Nieuws

 • Lambik Plastiek

  Op 13 maart verschijnt Suske en Wiske 347: Lamb...
  Lees meer...

 • Heruitgaven korte verhalen

  Vanaf maart zullen de eerste 10 delen verschijn...
  Lees meer...

 • Versus 124

  Christian Verhaeghe tekende speciaal voor de Fa...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!