Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Striproute onder grote belangstelling ingereden

Gepubliceerd op dinsdag 7 mei

Vandaag werd de striproute officieel geopend! Het was zelden zo druk op een perspresentatie. Jan Francken, burgervaders, medewerkers van Toeristische Provincie Antwerpen, de stripgemeenten, erven (o.a. Vandersteen), uitgeverij en tekenaars (o.a. Luc, Peter en Jeff Broeckx) waren aanwezig.

Diegenen die de striproute gaan fietsen en de brochure kopen in één van de stripgemeenten zullen een promotiepakket ontvangen, met daarin:

 • Brochure
 • Gratis stripalbum (o.a. gewone rode reeks)
 • Suske en Wiske zadelhoesje
 • Striproute rugzak
 • Striproute vlaggetje

Over de Striproute:
Beleef je graag een sportieve en avontuurlijke dag? Ben je een stripfanaat of kom je graag te weten hoe en waar je favoriete stripfiguren vertoeven? Rep je dan in zeven haasten naar één van de zeven stripgemeenten en volg er de Striproute. Het parcours doorkruist Brasschaat, Brecht, Kalmthout, Kapellen, Wuustwezel en Zoersel.

Ontdek de Grote Striplus en geniet volop van de stripbezienswaardigheden en stripbelevingen onderweg. Waan je in een echt stripverhaal dankzij de vele locaties die ook in de bestaande strips afgebeeld staan. Is de Grote Striplus te lang? Fiets dan één van de vijf Korte Striproutes. Kies de gemeente van jouw stripheld en start daar je favoriete route. Je hebt de keuze uit de Stripspoorlus, Kiekeboeslus, Kari Lente & Plunkroute, Stijlvol Strippen in het Groen en De Lente Ridderlus. Deze striplussen zijn beperkt tot 30 kilometer en kunnen gemakkelijk gereden worden in gezins- of schoolverband.

Bij de aankoop van de fietsbrochure ontvang je een Stripreispas. Die moet je in elke  gemeente laten afstempelen. Verzamel de negen Stripstempels en creëer op die manier je eigen ‘strip- collecters-item’. Langs het parcours is er voor ieders wat wils: ‘Het Eiland Amoras’ is een speeltuin in Strijboshof voor de allerkleinsten. Miniatuurgolven met Kari Lente doe je in Brasschaat. Er is een zoektocht met Plunk in het gemeentepark van Kapellen. In Schoten kan je een Stripbedebie-spel spelen. Het ecoduct in Brecht zit vol verrassingen. En in Arboretum Kalmthout zoek je de Lambikelaar. Wordt net zo dapper als Suske en Wiske en De Rode Ridder. Doe dolle fratsen met Plunk en Junior Suske en Wiske. Ga op speurtocht als Kari Lente. Laat je verleiden door Fanny of waan je in de piraterij met Tuizentfloot.

De Striproute laat je stoutste dromen uitkomen en maakt van jou een ware stripheld!

Meer info op www.striproute.be

 

Nieuws

 • Heruitgaven korte verhalen

  Vanaf maart zullen de eerste 10 delen verschijn...
  Lees meer...

 • Versus 124

  Christian Verhaeghe tekende speciaal voor de Fa...
  Lees meer...

 • Met korting naar Comics Station

  Vanaf 22 december spelen Suske en Wiske de hoof...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!