Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Suske en Wiske helpen kinderen

Gepubliceerd op woensdag 30 januari

Op 15 februari 2013 zal het precies 100 jaar geleden zijn dat Willy Vandersteen, de geestelijke vader van Suske en Wiske, werd geboren. Daarom zet Standaard uitgeverij in 2013 zijn bekendste striphelden Suske en Wiske voor het voetlicht.

Er is vandaag geen gezin in Vlaanderen of Nederland dat Suske en Wiske niet kent. Het zijn gewone maar tegelijk bijzondere helden. Ze zijn voor iedereen herkenbaar, vriendelijk en zeer trouw aan elkaar.

Als eerbetoon aan Willy Vandersteen richt Standaard Uitgeverij het label ‘Suske en Wiske helpen kinderen’ op. Een label dat garandeert dat activiteiten die hieraan gekoppeld worden het welzijn van kinderen als doel heeft. 2013 zal dan ook bol staan van activiteiten waarbij onze striphelden en hun vrienden zich inzetten voor het goede doel.

Zo is Standaard Uitgeverij in 2013 officieel actievoerder van Kom op tegen Kanker in Vlaanderen en het KWF Kankerbestrijding in Nederland maar zorgen ze er even goed voor dat kinderen die in het ziekenhuis terecht komen, afleiding kunnen vinden in de avontuurlijke wereld van Suske en Wiske. Vanaf 15 februari 2013 kunt u verschillende ziekenhuizen in Nederland en Vlaanderen een stripalbum van Suske en Wiske schenken door één simpele klik op Facebook.

Er zullen in 2013 een heleboel leuke, ongeziene en opmerkelijke activiteiten georganiseerd worden rond striphelden Suske en Wiske en hun vrienden. Meer info volgt!

Nieuws

 • Suske en Wiske in De Telegraaf

  Goed nieuws voor Nederlandse fans van Suske en ...
  Lees meer...

 • Het betoverende boek

  Bij het begin van de Jeugdboekenmaand in Vlaand...
  Lees meer...

 • Lambik Plastiek

  Op 13 maart verschijnt Suske en Wiske 347: Lamb...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!