Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Suske en Wiske naar Frankrijk!

Gepubliceerd op dinsdag 28 januari

Standaard Uitgeverij gaat in samenwerking met Les éditions Paquet de Franse tour op met Suske en Wiske en met het succesrijke AMORAS. De samenwerking wordt deze week aangekondigd op het internationale Stripfestival in Angoulême.

Standaard Uitgeverij en Les éditions Paquet slaan de handen in elkaar om de bekendste stripfiguren van Willy Vandersteen, Suske en Wiske, in Frankrijk uit te geven.Paquet start met de reeks Amoras. Deze topreeks, die in Vlaanderen en Nederland uitgroeide tot een echte bestseller zal in het Frans Amphoria gaan heten. Het eerste Franstalige album in de reeks, Bob, verschijnt op 19 maart in Frankrijk.

Standaard uitgeverij en Les éditions Paquet gaan ook éditions een ‘collection patrimoine’ uitgeven. Dat zijn bundelingen van Suske en Wiske avonturen die door Vandersteen zelf werden geschreven en getekend. De eerste bundeling bevat L’île d’Amphoria (1947, Op het eiland Amoras), Le Singe Volant (1948, De vliegende aap) en Le Rayon Magique (1948, De sprietatoom) en verschijnt in het Frans in april. Later volgen er nog meer bundelingen.

Tot slot zijn er ook Franstalige uitgaven gepland met het werk van de huidige Studio Vandersteen. Zo verschijnt in april reeds La reine coin-coin (De kwakende Queen) in Frankrijk.

Nieuws

 • Heruitgaven korte verhalen

  Vanaf maart zullen de eerste 10 delen verschijn...
  Lees meer...

 • Versus 124

  Christian Verhaeghe tekende speciaal voor de Fa...
  Lees meer...

 • Met korting naar Comics Station

  Vanaf 22 december spelen Suske en Wiske de hoof...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!