Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Suske en Wiske-wandeling Antwerpen

Gepubliceerd op donderdag 18 november

‘Seefhoek Vooruit!’
Deze kreet komt ondermeer uit het album "De 7 Schaken" van Suske en Wiske. Dit album werd getekend door Paul Geerts. Het is een eerbetoon aan Willy Vandersteen, de geestelijke vader van Suske en Wiske. Willy Vandersteen is geboren en getogen in de Seefhoek. Op de stoep van de August Sniedersstraat maakte hij zijn eerste tekeningen. Zijn kindertijd is dan ook de rode draad doorheen dat verhaal.

Naar aanleiding van de 65e verjaardag van Suske en Wiske stippelde de stad een wandeling uit doorheen Antwerpen Noord. Tijdens de wandeling herken je wellicht verschillende plekken als het decor van "De 7 Schaken".

Ondertussen heeft Antwerpen-Noord ook heel wat nieuws te bieden: een nieuw park (Park Spoor Noord), kleurrijke en exotische handelszaken, ontmoetingscentrum het Oude Badhuis, het gerenoveerde zwembad in de Veldstraat, authentieke oude watertorens, enzovoort.
Beleef het allemaal tijdens de wandeling ‘Seefhoek Vooruit!’

De brochure en gids voor deze wandeling, die langs 14 grote panelen uit "De 7 schaken" gaat, is op te halen in Bibliotheek Permeke.

Nieuws

 • Suske en Wiske in De Telegraaf

  Goed nieuws voor Nederlandse fans van Suske en ...
  Lees meer...

 • Het betoverende boek

  Bij het begin van de Jeugdboekenmaand in Vlaand...
  Lees meer...

 • Lambik Plastiek

  Op 13 maart verschijnt Suske en Wiske 347: Lamb...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!