Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Teaser Junior Suske en Wiske animatieserie

Gepubliceerd op maandag 23 december

Het Gentse bedrijf Grid Animation, dat zopas werd uitgeroepen tot ‘Europese animatie-producent van het jaar’, werkt aan een prestigieuze reeks rond Junior Suske en Wiske. Op basis van de boekjes waarin de jonge versies van Suske en Wiske de hoofdrol spelen, wordt een 52-delige reeks van telkens zeven minuten voorbereid. ‘Het worden kleine, afgeronde verhaaltjes in 3D CGI (met de computer gemaakte animatiebeelden). Maar we gaan verder dan de boekjes en voegen zelf verhaallijnen toe, zegt Mark Mertens van Grid Animation.

De reeks mikt op een internationale verspreiding, maar zal ook in eigen land te zien zijn. Daarvoor zijn er al contacten gelegd met zowel de VRT als VTM. Op dit moment is alleen een trailer klaar (zie hieronder). Mark Mertens verwacht dat met de eigenlijke productie wordt gestart tegen midden 2015. Dan moet de financiering van dit dure project rond zijn.
 


CF2013 - S&W door animatieblog

Nieuws

 • Suske en Wiske in De Telegraaf

  Goed nieuws voor Nederlandse fans van Suske en ...
  Lees meer...

 • Het betoverende boek

  Bij het begin van de Jeugdboekenmaand in Vlaand...
  Lees meer...

 • Lambik Plastiek

  Op 13 maart verschijnt Suske en Wiske 347: Lamb...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!