Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Tentoonstelling 'Willy Vandersteen vertelt' in Groningen

Gepubliceerd op donderdag 14 november

Het Nederlands Stripmuseum opent haar laatste expositie van 2013. Met de expositie ‘Willy Vandersteen vertelt’ krijgt striptekenaar Vandersteen letterlijk en figuurlijk het hoogste woord. Dochter Helena Vandersteen geeft een inleiding op zijn verhaal en verzorgt de openingshandeling op 30 november in Het Nederlands Stripmuseum. De expositie ‘Willy Vandersteen vertelt’ is tot 2 maart 2014 te bezichtigen.

Dit jaar opende Het Nederlands Stripmuseum al vele exposities met bekende tekenaars in de hoofdrol, waaronder Nico Visscher, Albert Uderzo, Jan Kruis en Thé Tjong-Khing. Willy Vandersteen krijgt letterlijk en figuurlijk het hoogste woord, want ‘Willy Vandersteen vertelt’ is de laatste expositie die Het Nederlands Stripmuseum dit jaar opent. Deze expositie is rechtstreeks vanuit Het Belgisch Stripcentrum te Brussel overgenomen en is tot 2 maart 2014 in Het Nederlands Stripmuseum Groningen te bezichtigen.

100 jaar Vandersteen
Willy Vandersteen (1913) is de bedenker van een hele reeks populaire stripverhalen, waaronder Suske en Wiske, De Rode Ridder, Bessy en Robert en Bertrand. Geïnspireerd door verschillende boeken uit zijn jeugd, ontwikkelde Willy Vandersteen een tekenstijl die veel ruimte liet voor het verhaal. Zijn verhalen zijn rechtstreeks geïnspireerd op de volksliteratuur en vervolgverhalen. Ze zijn intrigerend en zitten vol verrassingen. Zijn humor is niet vies van enige onzin en de algemene context van zijn verhalen laat veel plaats voor het sociale aspect. Willy Vandersteen werd op 15 februari 1913 geboren in Antwerpen, in de wijk Seefhoek, een paradijs voor kunstenaars en verhalenvertellers. Meer informatie en activiteiten is te vinden op www.stripmuseum.nl.

Het Nederlands Stripmuseum Groningen is een verrassend museum waarin de Nederlandstalige strip centraal staat. Alle Nederlandse striphelden zijn hier vertegenwoordigd: Suske & Wiske, Sjors & Sjimmie en Ollie B. Bommel. Kinderen kunnen zich uitleven in de Nickelodeon Hoek met onder meer SpongeBob Squarepants, Dora en Avatar. Bijzonder is dat bezoekers te gast kunnen zijn in de huiskamer van Jan, Jans en de kinderen. Daarnaast worden in het museum workshops striptekenen gehouden. Het leukste museum van Nederland.

Nieuws

 • Heruitgaven korte verhalen

  Vanaf maart zullen de eerste 10 delen verschijn...
  Lees meer...

 • Versus 124

  Christian Verhaeghe tekende speciaal voor de Fa...
  Lees meer...

 • Met korting naar Comics Station

  Vanaf 22 december spelen Suske en Wiske de hoof...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!