Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Twaalfde Stripdag Kalmthout

Gepubliceerd op vrijdag 19 juni

De traditionale stripdag in Kalmthout, het Suske en Wiske Dorp bij uitstek, zal op 21 juni 2009 plaatsvinden.
Uiteraard zijn alle vaste ingredienten weer present, zoals de signeersessies met Luc Morjaeu, Peter van Gucht, Eric de Rop en Paul Geerts. Tevens zal er weer een ruim opgezette stripbeurs zijn met natuurlijk De Fameuze Fanclub.

Om 13.00 uur is er een stripveiling met originele werken van Ron Van Riet, Claus, Paul Geerts en Luc Morjaeu. Het pronkstuk zijn twee olieverfschilderijtjes van Suske en Wiske gemaakt door Eugeen Goossens. Ook een aanzichtkaart van een Afrikaanse krijger verstuurd door Marc Sleen aan het adres van Willy Vandersteen op een van zijn Safarireizen uit de jaren zeventig is nu reeds zeer gegeerd.

Er verschijnt een Suske en Wiske-verhaal in het Kalmthouts dialect. "Het gheim van de Kalmthoutse haai" is een spannend boek waarin een aantal inwoners opgenomen worden. Tevens heeft het boek 6 extra pagina's waarin inititiefnemer Jan Francken, burgemeester Lukas Jacobs en Jean Bastiaensen meer uitleg verschaffen over de meerwaarde van Suske en Wiske en ons dialect. Het boek verschijnt in een beperkte oplage van 3.000 exemplaren en is te koop in de Sporthal Gitok op 21 juni en daarna in Station Heide, Arboretum Kalmthout, infokantoor Putsestweg en de betere Kalmthoutse dagbladhandel.
 
Samen met het dialectverhaal verschijnt tevens een Suske en Wiske-uitgave speciaal uitgebracht voor De Vroente. In dit verhaal dat ook extra pagina's omvat wordt het belang van de Kalmthoutse heide beschreven tesamen met zijn gidsen en de activiteiten met kinderen.

Vanaf 5 juni worden in de Kalmthoutse banketbakkers speciale broodzakken aangeboden met illustraties van Suske en Wiske erop. Het betreft 12.000 stuks, die aangeboden worden zolang de voorraad strekt. Tijdens de stripdag zullen er nog enkele te koop zijn.

Nieuws

 • Suske en Wiske in De Telegraaf

  Goed nieuws voor Nederlandse fans van Suske en ...
  Lees meer...

 • Het betoverende boek

  Bij het begin van de Jeugdboekenmaand in Vlaand...
  Lees meer...

 • Lambik Plastiek

  Op 13 maart verschijnt Suske en Wiske 347: Lamb...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!