Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Unieke veiling Bernaerts

Gepubliceerd op zaterdag 1 december

Naar aanleiding van de honderste geboortedag van Willy Vandersteen brengt Veilinghuis Bernaerts een hommage aan Vlaanderens meest bekende striptekenaar. Honderd markante stukken uit Vandersteens oeuvre zullen aan het publiek worden voorgesteld: origineel tekenwerk, zeldzame stripalbums, speciale edities, archivalia, enz.
Erg bijzondere items zijn:
- 55 platen van "De Kaartendans"
- in perfecte staat verkerende eerste druk van "Op het eiland Amoras"
- exemplaar Rikki en Wiske van Vandersteen zelf
- voorplaat van Rikki Speurder (1944, toen Vandersteen nog zocht naar de juiste namen voor zijn strip)

Ter gelegenheid van de hommage-veiling biedt Veilinghuis Bernaerts een uniek Suske en Wiskealbum te koop aan. In een beperkte oplage van 100 exemplaren zal een luxe-editie van "De Kaartendans" in groot formaat worden uitgebracht. In dit album past een originele tekenplaat van het verhaal waarvan alle 55 platen zullen geveild worden. Per lot in deze veiling krijgt de koper de gelegenheid zich een exemplaar aan te schaffen.

Om de honderdste geboortedag op gepaste wijze te vieren, organiseert het Veilinghuis in zijn Museumzaal een tentoonstelling van een aantal objecten, gaande van items die Vandersteen geïnspireerd hebben, over curiosa waar verzamelaars van watertanden tot zeldzame albums en tijdschriften.

De tentoonstelling is van 31 januari tot en met 8 februari te bezoeken.
Er zijn op donderdag 31 januari, vrijdag 1 en zaterdag 2 februari kijkdagen. De veiling zelf wordt op zondag 3 februari gehouden in Antwerpen.

Nieuws

 • Suske en Wiske in De Telegraaf

  Goed nieuws voor Nederlandse fans van Suske en ...
  Lees meer...

 • Het betoverende boek

  Bij het begin van de Jeugdboekenmaand in Vlaand...
  Lees meer...

 • Lambik Plastiek

  Op 13 maart verschijnt Suske en Wiske 347: Lamb...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!