Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Unieke veiling Bernaerts

Gepubliceerd op zaterdag 1 december

Naar aanleiding van de honderste geboortedag van Willy Vandersteen brengt Veilinghuis Bernaerts een hommage aan Vlaanderens meest bekende striptekenaar. Honderd markante stukken uit Vandersteens oeuvre zullen aan het publiek worden voorgesteld: origineel tekenwerk, zeldzame stripalbums, speciale edities, archivalia, enz.
Erg bijzondere items zijn:
- 55 platen van "De Kaartendans"
- in perfecte staat verkerende eerste druk van "Op het eiland Amoras"
- exemplaar Rikki en Wiske van Vandersteen zelf
- voorplaat van Rikki Speurder (1944, toen Vandersteen nog zocht naar de juiste namen voor zijn strip)

Ter gelegenheid van de hommage-veiling biedt Veilinghuis Bernaerts een uniek Suske en Wiskealbum te koop aan. In een beperkte oplage van 100 exemplaren zal een luxe-editie van "De Kaartendans" in groot formaat worden uitgebracht. In dit album past een originele tekenplaat van het verhaal waarvan alle 55 platen zullen geveild worden. Per lot in deze veiling krijgt de koper de gelegenheid zich een exemplaar aan te schaffen.

Om de honderdste geboortedag op gepaste wijze te vieren, organiseert het Veilinghuis in zijn Museumzaal een tentoonstelling van een aantal objecten, gaande van items die Vandersteen geïnspireerd hebben, over curiosa waar verzamelaars van watertanden tot zeldzame albums en tijdschriften.

De tentoonstelling is van 31 januari tot en met 8 februari te bezoeken.
Er zijn op donderdag 31 januari, vrijdag 1 en zaterdag 2 februari kijkdagen. De veiling zelf wordt op zondag 3 februari gehouden in Antwerpen.

Nieuws

 • Rikki komt eraan!

  De aanwezigen op de Algemene Ledenvergadering v...
  Lees meer...

 • Inning en verzending ledenbeeldje

  Het Brabants Stripspektak...
  Lees meer...

 • Versus 119 komt eraan!

  Lambik bereikt bijna het kookpunt van ongeduld....
  Lees meer...

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De nieuwsbrief verschijnt 3-maandelijks en is bedoeld voor leden van de fanclub. De leden die hun email-adres bij de fanclub bekend hebben gemaakt, zijn automatisch ingeschreven. Om er zeker van te zijn dat u de nieuwsbrief ontvangt, kunt u zich hier aanmelden. Om van de allerlaatste nieuwtjes op de hoogte te zijn, volgt u ons best via onze Facebookpagina https://www.facebook.com/fameuzefanclub.

 

Fanclubdag 2018

Fanclubdag 8 april 2018

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer haar 31ste Suske en Wiske Fanclubdag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2018 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!