Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Verjaardagsfeest Vandersteen in Suske en Wiske-museum groot succes

Gepubliceerd op dinsdag 5 maart

Zo'n 640 kinderen en hun (groot)ouders hebben feest gevierd in het provinciale Suske en Wiske Kindermuseum in Kalmthout. Vrijdag 15 februari was het precies 100 jaar geleden dat Willy Vandersteen werd geboren, de geestelijke vader van Suske en Wiske. De opkomst was zo'n groot succes dat heel wat kinderen even geduld moesten oefenen voor ze aan het museumparcours konden beginnen. Het Suske en Wiske Kindermuseum was de hele dag vrij toegankelijk voor iedereen. Tijdens een gezellige Open Deur konden de kinderen het museumparcours volgen, strips lezen, tekenen, Suske en Wiske-spelletjes spelen... Met een zelfgemaakt aandenken aan deze speciale dag en een drankje kwam iedereen meteen in de feeststemming!

Gedeputeerde voor jeugd Inga Verhaert: "Het Suske en Wiske Kindermuseum had gehoopt op zo'n 250 kinderen die zouden meevieren, maar al snel werd duidelijk dat het er een pak meer zouden zijn. Uiteindelijk zijn er zo'n 640 bezoekers komen opdagen. Dat is meer dan op een stripdag of zelfs tijdens de erfgoeddag. Het bewijst dat de kinderen Suske en Wiske nog altijd in hun hart dragen én dat de recente verbouwing en renovatie van het museum vruchten afwerpt." Maar het feest stopt niet vandaag. 2013 is een feest-jaar voor het Kindermuseum. Op zondag 16 juni 2013, ter gelegenheid van de Stripdag Kalmthout, is er het Groot Verjaardagsfeest voor Willy Vandersteen.

Nieuws

 • Suske en Wiske in De Telegraaf

  Goed nieuws voor Nederlandse fans van Suske en ...
  Lees meer...

 • Het betoverende boek

  Bij het begin van de Jeugdboekenmaand in Vlaand...
  Lees meer...

 • Lambik Plastiek

  Op 13 maart verschijnt Suske en Wiske 347: Lamb...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!