Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Wiskunnend Wiske Wedstrijd

Gepubliceerd op zondag 24 oktober

Wiske is vanaf nu tot en met februari campagne aan het voeren in Vlaanderen. Ze is onderdeel van een promotietoer om meisjes er toe te zetten meer wiskundige studies te gaan volgen.

De campagne wordt georganiseerd door mevrouw Ingrid Daubechies. Zij is een Belgische natuur- en wiskundige. Ze voltooide haar studies en behaalde haar doctorstitel aan de Vrije Universiteit te Brussel. Sinds 1993 is ze hoogleraar aan de Princeton universiteit in de USA. Ze heeft internationale faam gekregen door haar werk aan de zogenaamde ‘wavelets’. Deze zijn van belang voor beeldcompressie, zoals bijvoorbeeld in het JPG2000-protocol, om grotere foto’s via het internet te verzenden.
In 2005 kreeg ze de Gouden Penning van de Koninklijke Vlaamse academie van België voor Wetenschappen en Kunsten.

Speciaal voor de campagne heeft Luc Morjaeu enkele fraaie illustraties gemaakt van Wiske. De stijl die de tekenaar hiervoor gebruikt heeft, is wat gelijkend aan de befaamde Blauwe reeks; Wiske heeft lang haar. Echter ditmaal niet krullend, maar stijl. Wiske heeft hierdoor een meer volwassen look.

Tevens is er een brochure samengesteld, die verspreid wordt onder alle Nederlandse secundaire scholen. Daarin staat vermeld dat je met je klas mee kunt doen met een wedstrijd.

Meer informatie over de campagne en de wedstrijd is te vinden op de speciale website.

Nieuws

 • Suske en Wiske in De Telegraaf

  Goed nieuws voor Nederlandse fans van Suske en ...
  Lees meer...

 • Het betoverende boek

  Bij het begin van de Jeugdboekenmaand in Vlaand...
  Lees meer...

 • Lambik Plastiek

  Op 13 maart verschijnt Suske en Wiske 347: Lamb...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!