Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Wiskunnend Wiske Wedstrijd

Gepubliceerd op zondag 24 oktober

Wiske is vanaf nu tot en met februari campagne aan het voeren in Vlaanderen. Ze is onderdeel van een promotietoer om meisjes er toe te zetten meer wiskundige studies te gaan volgen.

De campagne wordt georganiseerd door mevrouw Ingrid Daubechies. Zij is een Belgische natuur- en wiskundige. Ze voltooide haar studies en behaalde haar doctorstitel aan de Vrije Universiteit te Brussel. Sinds 1993 is ze hoogleraar aan de Princeton universiteit in de USA. Ze heeft internationale faam gekregen door haar werk aan de zogenaamde ‘wavelets’. Deze zijn van belang voor beeldcompressie, zoals bijvoorbeeld in het JPG2000-protocol, om grotere foto’s via het internet te verzenden.
In 2005 kreeg ze de Gouden Penning van de Koninklijke Vlaamse academie van België voor Wetenschappen en Kunsten.

Speciaal voor de campagne heeft Luc Morjaeu enkele fraaie illustraties gemaakt van Wiske. De stijl die de tekenaar hiervoor gebruikt heeft, is wat gelijkend aan de befaamde Blauwe reeks; Wiske heeft lang haar. Echter ditmaal niet krullend, maar stijl. Wiske heeft hierdoor een meer volwassen look.

Tevens is er een brochure samengesteld, die verspreid wordt onder alle Nederlandse secundaire scholen. Daarin staat vermeld dat je met je klas mee kunt doen met een wedstrijd.

Meer informatie over de campagne en de wedstrijd is te vinden op de speciale website.

Nieuws

 • Speciale editie J.ROM bij Makro

  Makro België pakt vanaf woensdag 26 novemb...
  Lees meer...

 • J.Rom: Force of Gold vandaag gelanceerd

  Vanmorgen werd in Antwerpen de nieuwe spin off ...
  Lees meer...

 • Force of Gold trailer

  Bekijk hieronder de trailer van de nieuwe stripser...
  Lees meer...

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De nieuwsbrief zal 3-maandelijks verschijnen en is bedoeld voor leden van de fanclub. De leden die hun email-adres bij de fanclub bekend hebben gemaakt, zijn automatisch ingeschreven. Om er zeker van te zijn dat u de nieuwsbrief ontvangt, kunt u zich hier aanmelden.

Fanclubdag 2014

Fanclubdag 6 april 2014

Klik hier voor foto's van de Suske en Wiske dag!

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!