Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Wiskunnend Wiske Wedstrijd

Gepubliceerd op zondag 24 oktober

Wiske is vanaf nu tot en met februari campagne aan het voeren in Vlaanderen. Ze is onderdeel van een promotietoer om meisjes er toe te zetten meer wiskundige studies te gaan volgen.

De campagne wordt georganiseerd door mevrouw Ingrid Daubechies. Zij is een Belgische natuur- en wiskundige. Ze voltooide haar studies en behaalde haar doctorstitel aan de Vrije Universiteit te Brussel. Sinds 1993 is ze hoogleraar aan de Princeton universiteit in de USA. Ze heeft internationale faam gekregen door haar werk aan de zogenaamde ‘wavelets’. Deze zijn van belang voor beeldcompressie, zoals bijvoorbeeld in het JPG2000-protocol, om grotere foto’s via het internet te verzenden.
In 2005 kreeg ze de Gouden Penning van de Koninklijke Vlaamse academie van België voor Wetenschappen en Kunsten.

Speciaal voor de campagne heeft Luc Morjaeu enkele fraaie illustraties gemaakt van Wiske. De stijl die de tekenaar hiervoor gebruikt heeft, is wat gelijkend aan de befaamde Blauwe reeks; Wiske heeft lang haar. Echter ditmaal niet krullend, maar stijl. Wiske heeft hierdoor een meer volwassen look.

Tevens is er een brochure samengesteld, die verspreid wordt onder alle Nederlandse secundaire scholen. Daarin staat vermeld dat je met je klas mee kunt doen met een wedstrijd.

Meer informatie over de campagne en de wedstrijd is te vinden op de speciale website.

Nieuws

 • Inning en verzending ledenbeeldje

  Het Brabants Stripspektak...
  Lees meer...

 • Versus 119 komt eraan!

  Lambik bereikt bijna het kookpunt van ongeduld....
  Lees meer...

 • Stripbeurs Sint-Pauwels

  Op zondag 10 september staat De Fameuze Fanclub...
  Lees meer...

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De nieuwsbrief verschijnt 3-maandelijks en is bedoeld voor leden van de fanclub. De leden die hun email-adres bij de fanclub bekend hebben gemaakt, zijn automatisch ingeschreven. Om er zeker van te zijn dat u de nieuwsbrief ontvangt, kunt u zich hier aanmelden. Om van de allerlaatste nieuwtjes op de hoogte te zijn, volgt u ons best via onze Facebookpagina https://www.facebook.com/fameuzefanclub.

 

Fanclubdag 2017

Fanclubdag 9 april 2017

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer haar 30e Suske en Wiske Fanclubdag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber maar ook voor het gezin! Ook dit jaar weer in de zaal Meeting District, Blokhoeve 2 te Nieuwegein.

Vanaf februari 2017 plaatsen wij met enige regelmaat nieuwtjes op de website en Facebook.

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!