Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

De Bijzondere Baron

Op 8 april 2003 kon Paul Geerts aan de lange lijst van eerbetonen die hem inmiddels ten deel is gevallen, de titel van Baron van het land van Ooit toevoegen.

De titel
De titel Baron van Ooit is onderdeel van de vele tradities en gewoontes in het land in Drunen waar kinderen de baas konde zijn. Paul werd al in 2000 voorgedragen door De Fameuze Fanclub, maar zijn naam dook opnieuw op uit inventarisaties die leraren op scholen maken voor de directie van Het land van Ooit (in de beeldspraak de gouverneur). De titel gaat gepaard met een buitengewoon officiële adelstandverheffing, oorkondes, visitekaartjes, bijzondere hoofddeksels en een feestelijk onthaal in het roemruchte roze kasteel van ooit- bij trouwe leden bekend als de signeerlokatie van de 13e fanclubdag. De belangrijkste versierselen bij deze titel zijn echter vervat in de baronale zetel, een kunstwerk in de vorm van een stoel dat uitbeeldt wie de baron is en in welke relatie hij of zij staat. Zo zijn de contouren van Nijntje te herkennen in de stoel van Dick Bruna. De baronale zetel van Paul Geerts is tegelijk een Suske en Wiske-monument met een fantastische Suske en Wiske-uitstraling. Onze helden zijn vereeuwigd in een meer dan manshoog beeld, gesigneerd door Paul zelf.

De dag
Dinsdag 8 april was een stralende lentedag. aan de achterzijde van het park werden de door Paul Geerts persoonlijk uitgenodigde gasten even voor de middag en geheel in ooitstijl, ontvangen en naar het kasteel geleid. Een indrukwekkend gezelschap, want ook Han Peekel, Joost Prinsen en andere groten uit de strip- en kinderwereld genoten van de uitstekende sfeer en verzorging. Om 12.30 uur werd een korte wandeling gemaakt naar de zetelgalerij van het land van Ooit. Gouverneur, luie lakei, minstrelen; alles in de sfeer van dit zo fantasierijke kinderpark. Aangekomen werd eerst de stoel onthuld, waarna Paul tot baron werd geslagen en alle bewijzen van het baronschap overhandigd kreeg. De oorkonde, helm en visitekaartjes werden met ovationeel applaus gepresenteerd. Op de rug van een van de bekende Ooit-paarden en in charmant gezelschap werd vervolgens de terugtocht naar het kasteel aanvaard, waar een fantastische lunch werd genuttigd. Paul herinnerde de gasten in zijn speech zoals te doen gebruikelijk niet aan zijn eigen inspanningen en hoogstandjes bij de studio, maar aan Willy Vandersteen, de vader van Suske en Wiske.

De indrukken van de installatie van de twaalfde baron van Ooit werden verzorgd door Arjen Labee en Peter Farla.

De Bijzondere Baron

Paul wordt voorgedragen Paul bewondert de Suske en Wiske stoel De oorkonde
Er was veel publiek Paul luistert aandachtig De tocht naar het kasteel ging te paard
Statiefoto bij het roze kasteel Het kunstwerk van Suske en Wiske Het plakaat glimt
Paul tot ridder geslagen Het was gezellig achter op het paard..  

Nieuws

 • Suske en Wiske in De Telegraaf

  Goed nieuws voor Nederlandse fans van Suske en ...
  Lees meer...

 • Het betoverende boek

  Bij het begin van de Jeugdboekenmaand in Vlaand...
  Lees meer...

 • Lambik Plastiek

  Op 13 maart verschijnt Suske en Wiske 347: Lamb...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!