Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

De Vaardige Vrijwilligers

Al vanaf het prille begin maakt De Fameuze Fanclub gebruik van vrijwilligers voor verschillende taken. Zo staat de fanclub iedere maand wel op een beurs van formaat, worden regelmatig grote aantallen bestellingen verzendklaar gemaakt en wordt gebruik gemaakt van verzendadressen verspreid over Nederland om de fanclubdag te promoten middels flyers en posters. Tevens zijn vrijwilligers ook nodig bij de organisatie van diverse grote evenementen zoals fanclub- en ledendagen, busreizen en dergelijke.

Beurzen
Vrijwilligerswerk is soms zwaar werk. Op een beurs ben je vele uren in de weer achter de kraam van de fanclub, waarbij je financiële handelingen doet en aanspreekpunt bent voor de bezoekers. Ook het werven van leden en opbouwen en afbreken van de stand horen er ook bij. Dat betekent doorgaans lange dagen (meestal in het weekend) en soms weinig tot geen gelegenheid om zelf een rondje te maken.

Maar er staat veel tegenover. De reiskosten worden middels tweede klasse openbaar vervoer vergoed. Eten en drinken worden gedurende de dag tot een maximumbedrag door de fanclub betaald. Je leert de fanclub, de bestuursleden en de stripbeurs op een andere manier kennen en op een aantal beurzen ben je tenminste enkele uren gastheer of -vrouw van Luc Morjaeu, Peter van Gucht, andere leden van Studio Vandersteen of Paul Geerts.

Inpakken
Zoals bekend levert De Fameuze Fanclub veel Suske en Wiske-artikelen. Na verzending van een bestellijst bij een Versus of op internet, of wanneer Parastone een nieuwe serie op de markt brengt, loopt het aantal bestellingen in de honderden.
De fanclub heeft hiervoor haar eigen inpak-locatie, waar avonden achtereen gewerkt wordt aan tijdige en veilige verzending van soms kostbare boeken en curiosa. Ook hiervoor kunnen we nog best handen extra gebruiken!

Wat vragen we?
We vinden het plezierig als je mensen op een beurs goed en vlot te woord kunt staan en dat je klantgericht bent. Een beetje improvisatievermogen is op de meeste beurzen zeer gewenst en lang op je benen staan hoort er ook bij, zowel op een beurs als bij het inpakken.
Heb je interesse en zie je er niet tegenop om af en toe eens een zaterdag of zondag op te offeren? Mail ons even en noteer je telefoonnummer er s.v.p. bij. We bellen je dan zowieso terug!

Nieuws

 • Inning en verzending ledenbeeldje

  Het Brabants Stripspektak...
  Lees meer...

 • Versus 119 komt eraan!

  Lambik bereikt bijna het kookpunt van ongeduld....
  Lees meer...

 • Stripbeurs Sint-Pauwels

  Op zondag 10 september staat De Fameuze Fanclub...
  Lees meer...

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De nieuwsbrief verschijnt 3-maandelijks en is bedoeld voor leden van de fanclub. De leden die hun email-adres bij de fanclub bekend hebben gemaakt, zijn automatisch ingeschreven. Om er zeker van te zijn dat u de nieuwsbrief ontvangt, kunt u zich hier aanmelden. Om van de allerlaatste nieuwtjes op de hoogte te zijn, volgt u ons best via onze Facebookpagina https://www.facebook.com/fameuzefanclub.

 

Fanclubdag 2017

Fanclubdag 9 april 2017

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer haar 30e Suske en Wiske Fanclubdag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber maar ook voor het gezin! Ook dit jaar weer in de zaal Meeting District, Blokhoeve 2 te Nieuwegein.

Vanaf februari 2017 plaatsen wij met enige regelmaat nieuwtjes op de website en Facebook.

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!