Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

De Flitsende Film

Onderstaand staat op chronologisch omgekeerde volgorde (het oudste staat onderaan) al het nieuws rond de prachtige speelfilm van Suske en Wiske De duistere diamant. Van de attributen tot de premiere en van de merchandising tot de cast. Veel leuke informatie is hieronder te vinden. Tevens diverse foto's van onze leden die als figurant mochten optreden!

Speciale uitgaven
Er zijn in 2004 diverse speciale uitgeven geweest ter ere van de film. Zo verscheen er een Slim Bekeken boek van de film en een speciale film-versie van het verhaal De duistere diamant van Willy Vandersteen.

Premiere voor leden een succes!
Meer dan 100 leden kwamen woensdag 18 februari naar Maastricht om de fanclub-premiere mee te maken van De duistere diamant. In de fraaie Minerva-bioscoop werd de film exclusief vertoond aan leden van de fanclub en de Kids Movie Club. Onder de vele gasten was ook Marc Verhaegen te herkennen met zijn kinderen.
De fanclub was aanwezig met een infostand en de twee prominente gezichten Paul Vink en Wim van den Berg!
Foto's met dank aan Dennis Herman en Dave Tegelaers.

De premiere in Arnhem

op zondag 15 februari is in Nederland De duistere diamant ten doop gehouden! Het Rembrandt Theater in Arnhem was het toneel van een mooi spektakel waarbij de hoofdrolspelers in authentieke eendjes kwamen aanrijden, en Suske en Wiske in een open auto. Onder de genodigden waren ook Willeke van Ammelrooy, Edwin de Vries, Jan Kruis en de makers van de jeep.
In de zaal werd de show gepresenteerd door de KRO, met de presentator van 'Tien Plus'. KRO zal later ook de film op tv gaan uitzenden. Onderstaande foto's geven een sfeerbeeld van de dag.

Website online
De officiele site van de speelfilm is online. Op www.deduisterediamant.nl is alles over de film te bewonderen, inclusief een prachtige trailer! Nog een paar maanden geduld en dan zal de film te bewonderen zijn in nederland en belgie.

Opnames klaar, premiere half februari
De opnames voor de film zijn klaar. De laatste opnames in Nederland zijn opgenomen en bevatte veel stunt- en actie-scenes. In een studio in Rotterdam werden diverse filmbeelden opgenomen rondom natuurgetrouwe decors. In Belgie zijn de allerlaatste opnames gedraaid. De laatste bewerkingen zullen nu de special-effects zijn, hierbij komt er veel computerwerk aan te pas, maar de bioscoopbezoeker zal daar weinig van zien!

Opnames in Nederland
Op dit moment worden er diverse filmopnames gemaakt in Nederland. Er is onder andere in Roosendaal gefilmd, daar werden enkele scenes opgenomen waarin Suske en Wiske op de trein stappen en in de trein zitten. Ook worden er scenes gemaakt waarin het gezelschap op weg is naar hun vakantieoord de Ganzenhoeve.
Tante Sidonia, gespeeld door Peter van den Begin maakt ook haar opwachting. Bijgaande foto stond in de telegraaf.

Foto's filmopnamen
Met toestemming van de filmmaatschappij kunnen we jullie enkele foto's laten zien van de opnames van afgelopen week. Er zitten ook enkele foto's bij van de opnamedagen waarbij de figuranten nodig waren. Wellicht herkent u een bestuurslid of fanclublid...

Film krijgt europese subsidie
De duistere diamant krijgt financiële steun van de Europese Unie. In het project promoten de VZW Promoscreen (Belgisch) en de stichting Keep on rocking (Nederlands) filmproducties op een vernieuwende manier. De producties hebben het culturele erfgoed van Vlaanderen en Nederland als onderliggende basis. Door deze promotie worden beide regio's aangesproken en belicht. Bovendien spreekt het medium films een breed publiek aan, wat het laagdrempelig maakt en toegankelijk voor iedereen. Als proefproject is voor een verfilming gekozen van een werk van Willy Vandersteen. Het project loopt van 1 juni 2003 tot en met 15 september 2005.

Rudi van den Bossche blij en gemotiveerd
regisseur Rudi van den Bossche is blij met het gekozen werk van Vandersteen, die hij als kind regelmatig mocht ontmoeten in zijn geboortedorp: "Wij zijn er van uitgegaan dat de verfilming gebaseerd moest zijn op de eerste stripverhalen van de stichter Willy Vandersteen. Het scenario is geen snelle kopij van het succesvol stripalbum, maar baseert zich wel op een hele reeks kwaliteiten en ingrediënten die meesterverteller vandersteen tot een stevig verhaal kon kneden en dat tal van lezers wist te boeien en ontroeren."
Tevens voegt hij er in zijn motovatie tijdens de perspresentatie aan toe: "De hoofdlijn van het stripverhaal werd in het scenario voor een groot gedeelte behouden, omdat de strakke plot die Vandersteen uittekende zich perfect leent om een goed gestructureerd, visueel sterk, filmverhaal te brengen. De onderlinge betrokkenheid van de personages op zich en de fantastische sfeer waarin het verhaal zich afspeelt maakt dat dit scenario kan uitgroeien tot een hart verwarmende familiefilm."

De film, waarvan de opnames inmiddels begonnen zijn, zal geopend worden met een avontuurlijke scene met onze vrienden. Ook zal het plot van de film meteen prominent naar voren worden gebracht: 'Wie zich met een zwarte diamant verrijkt, wordt vervloekt en zal sterven. De enige die de vloek kan opheffen is de magiër die in een toren in het moerras woont'...

Definitieve cast bekend
Meer en meer komen we te weten over de film; begin augustus is ook de cast bekend gemaakt voor de belangrijkste rollen. Er zitten enkele opvallende rollen in van bekende Vlamingen en Hollanders:

Suske                              professor Barbas
Joeri Busschot                Tuur de Weert

Wiske                              Alwina
Celine Verbeeck             Thekla Reuten

Tante Sidonia                  Baron Roger de lacheloze

Peter van Begin                 Rik Launspach

Lambik                               Herbergier Sjaak
Dirk Roothooft                    Urbanus

Jerom                                 Herbergiersvrouw Clara
Stany Crets                      Willeke van Ammelrooy
 
Opvallend is dat de schoonzoon van Willy Vandersteen, Alex Wilequet (vertolker van Barabas in de eerste musical) nu wederom een rol op zich gaat nemen. Voor de nevenrollen komen onder andere de volgende acteurs in aanmerking: Coen van Vlijmen, Herr Seele, Sven de Ridder en Hans de Munter.

Jeep voor verfilming bekend
De karakteristieke knalrode jeep waar Lambik mee door het avontuur rijdt is nu ook gevonden voor de film. De producenten vonden alleen de kleur niet helemaal lijkend.. Dus werd hij bij een autoschade-bedrijf overgespoten in de goede, felrode kleur!

De Flitsende Film

De jeep wordt in kleur gespoten De jeep in de definitieve kleur De jeep bij aflevering
Bestuur en leden als figurant Opnames in Bokrijk Producenten en regisseur
Paul Vink als monnik Willeke van Ammelrooy en Urbanus De fanclub op de premiere in Arnhem
Oscargenomineerde Thekla Reuten in Arnhem Willeke van Ammelrooy was ook aanwezig in Arnhem Lambik en Sidonia waren ook van de partij
Suske en Wiske delen handtekeningen uit De handtekening van Marc in de bioscoop van Maastricht Marc Verhaegen en Suske en Wiske
Ook hier waren Suske en Wiske aanwezig Aankomst van de cast in Maastricht Minerva besteede veel aandacht aan de entree

Nieuws

 • Suske en Wiske in De Telegraaf

  Goed nieuws voor Nederlandse fans van Suske en ...
  Lees meer...

 • Het betoverende boek

  Bij het begin van de Jeugdboekenmaand in Vlaand...
  Lees meer...

 • Lambik Plastiek

  Op 13 maart verschijnt Suske en Wiske 347: Lamb...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!