Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

De Fraaie Fanclubdag 2001

Op 22 april 2001 organiseerde de fanclub in nieuwegein haar veertiende fancluddag. In een fantastische setting van NBC De Blokhoeve werd de gehele dag een keur aan suske en wiske-activiteiten ten toon gespreid.
De stand van de fanclub was grandioos ingericht met een enorme stelling vol vlaggen en poppen.

Paul Geerts en Marc Verhaegen zorgden voor een grote verrassing door inkleurster Rita Bernaers mee te nemen.
Hoewel dit enige uitleg vergde viel het goed in de smaak. Rita kleurt al vanaf 1971 suske en wiske in, en werkt daarmee langer aan de serie dan paul geerts zelf!
Paul Geerts verraste zelfs Marc Verhaegen met zijn officiële bekendmaking dat hij het stokje in mei 2002 zal overdragen aan Marc. Hij meldde de studio en Marc met raad en daad te blijven bijstaan, maar verlegt zijn persoonlijke horizon naar een carriëre als schilder. Hiertoe zal in versus 54 uitleg van zaken worden gegeven. Het bestuur van de fanclub was ook verrast door de keuze van het moment, maar is er trots op dat Paul Geerts juist dit moment uitkoos ten overstaande van zijn fans.

Eregast Han peekel is een zeer veelzijdig mens. Naast het presenteren van radio - en tv-programma's is hij actief in de wereld van presentaties, projecten en adviezen, treedt hij op als dagvoorzitter, schrijft en produceert hij, met name in de wereld van het cabaret, en is hij bovendien een kenner van de japanse keuken, van sigaren en van strips.
Han peekel wordt nog vaak herinnerd aan zijn stripprogramma "wordt vervolgd", waarover hij enkele anekdotes opdiepte. 700 afleveringen maakte hij, waaronder ook met willy vandersteen en paul geerts.
Paul geerts eerde deze markante persoonlijkheid met een gastoptreden in "De kleine postruiter" aan het hof van keizer Maximiliaan, omdat hij "geen andere persoon beter vond passen." Han Peekel beschouwt zijn gastoptreden in dit boek als een van de hoogtepunten in zijn carriëre.
Later schoof ook Han Peekel nog even aan tafel om handtekeningen uit te delen..

Intes International bood op deze fanclubdag de bijzonder luxe versie van "The highland games" aan. Deze vertaling van "De knokkersburght" is in Schots tartan uitgevoerd, en op de voorzijde prijkt een massief zilveren zwaard met suske en wiske-afbeelding. Elk boek is door de stoffen uitvoering uniek. De oplage is beperkt gebleven tot 250 stuks.
Uiteraard werden de eerste exemplaren middels een bescheiden plichtpleging overhandigd aan Paul en Marc door de directeur van Intes, Rob Blatter.

Hieronder staan de foto's van de gezellige dag.

De fanclubdag trok in totaal tussen de 1.550 en 1.600 liefhebbers. Daarmee was de prachtige zaal van De Blokhoeve behoorlijk gevuld. Toch waren de tientallen reacties over de fanclubdag over 1 onderwerp glashelder; volgend jaar weer! Dus reden genoeg tot lachen was er na afloop van de 14e fanclubdag.

De Fraaie Fanclubdag 2001

Dweilorkest bij de ingang De prachtige kraam van de fanclub Marc Verhaegen en Rita Bernaers
Fons van Dommelen Han Peekel en Arjen Labee Volle bak!
Han Peekel en Paul Geerts Han Peekel met dweilorkest tv opnames
De tekenaars met Rob Blatter Suske en Wiske Kindermuseum Johan Gerlings en zijn gezin
Marc Verhaegen aan het werk Paul Geerts Kinderveiling anno 2001
het kersverse bestuur in 2001    

Nieuws

 • Rikki komt eraan!

  De aanwezigen op de Algemene Ledenvergadering v...
  Lees meer...

 • Inning en verzending ledenbeeldje

  Het Brabants Stripspektak...
  Lees meer...

 • Versus 119 komt eraan!

  Lambik bereikt bijna het kookpunt van ongeduld....
  Lees meer...

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De nieuwsbrief verschijnt 3-maandelijks en is bedoeld voor leden van de fanclub. De leden die hun email-adres bij de fanclub bekend hebben gemaakt, zijn automatisch ingeschreven. Om er zeker van te zijn dat u de nieuwsbrief ontvangt, kunt u zich hier aanmelden. Om van de allerlaatste nieuwtjes op de hoogte te zijn, volgt u ons best via onze Facebookpagina https://www.facebook.com/fameuzefanclub.

 

Fanclubdag 2018

Fanclubdag 8 april 2018

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer haar 31ste Suske en Wiske Fanclubdag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2018 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!