Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

De Fraaie Fanclubdag 2001

Op 22 april 2001 organiseerde de fanclub in nieuwegein haar veertiende fancluddag. In een fantastische setting van NBC De Blokhoeve werd de gehele dag een keur aan suske en wiske-activiteiten ten toon gespreid.
De stand van de fanclub was grandioos ingericht met een enorme stelling vol vlaggen en poppen.

Paul Geerts en Marc Verhaegen zorgden voor een grote verrassing door inkleurster Rita Bernaers mee te nemen.
Hoewel dit enige uitleg vergde viel het goed in de smaak. Rita kleurt al vanaf 1971 suske en wiske in, en werkt daarmee langer aan de serie dan paul geerts zelf!
Paul Geerts verraste zelfs Marc Verhaegen met zijn officiële bekendmaking dat hij het stokje in mei 2002 zal overdragen aan Marc. Hij meldde de studio en Marc met raad en daad te blijven bijstaan, maar verlegt zijn persoonlijke horizon naar een carriëre als schilder. Hiertoe zal in versus 54 uitleg van zaken worden gegeven. Het bestuur van de fanclub was ook verrast door de keuze van het moment, maar is er trots op dat Paul Geerts juist dit moment uitkoos ten overstaande van zijn fans.

Eregast Han peekel is een zeer veelzijdig mens. Naast het presenteren van radio - en tv-programma's is hij actief in de wereld van presentaties, projecten en adviezen, treedt hij op als dagvoorzitter, schrijft en produceert hij, met name in de wereld van het cabaret, en is hij bovendien een kenner van de japanse keuken, van sigaren en van strips.
Han peekel wordt nog vaak herinnerd aan zijn stripprogramma "wordt vervolgd", waarover hij enkele anekdotes opdiepte. 700 afleveringen maakte hij, waaronder ook met willy vandersteen en paul geerts.
Paul geerts eerde deze markante persoonlijkheid met een gastoptreden in "De kleine postruiter" aan het hof van keizer Maximiliaan, omdat hij "geen andere persoon beter vond passen." Han Peekel beschouwt zijn gastoptreden in dit boek als een van de hoogtepunten in zijn carriëre.
Later schoof ook Han Peekel nog even aan tafel om handtekeningen uit te delen..

Intes International bood op deze fanclubdag de bijzonder luxe versie van "The highland games" aan. Deze vertaling van "De knokkersburght" is in Schots tartan uitgevoerd, en op de voorzijde prijkt een massief zilveren zwaard met suske en wiske-afbeelding. Elk boek is door de stoffen uitvoering uniek. De oplage is beperkt gebleven tot 250 stuks.
Uiteraard werden de eerste exemplaren middels een bescheiden plichtpleging overhandigd aan Paul en Marc door de directeur van Intes, Rob Blatter.

Hieronder staan de foto's van de gezellige dag.

De fanclubdag trok in totaal tussen de 1.550 en 1.600 liefhebbers. Daarmee was de prachtige zaal van De Blokhoeve behoorlijk gevuld. Toch waren de tientallen reacties over de fanclubdag over 1 onderwerp glashelder; volgend jaar weer! Dus reden genoeg tot lachen was er na afloop van de 14e fanclubdag.

De Fraaie Fanclubdag 2001

Dweilorkest bij de ingang De prachtige kraam van de fanclub Marc Verhaegen en Rita Bernaers
Fons van Dommelen Han Peekel en Arjen Labee Volle bak!
Han Peekel en Paul Geerts Han Peekel met dweilorkest tv opnames
De tekenaars met Rob Blatter Suske en Wiske Kindermuseum Johan Gerlings en zijn gezin
Marc Verhaegen aan het werk Paul Geerts Kinderveiling anno 2001
het kersverse bestuur in 2001    

Nieuws

 • Suske en Wiske in De Telegraaf

  Goed nieuws voor Nederlandse fans van Suske en ...
  Lees meer...

 • Het betoverende boek

  Bij het begin van de Jeugdboekenmaand in Vlaand...
  Lees meer...

 • Lambik Plastiek

  Op 13 maart verschijnt Suske en Wiske 347: Lamb...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!