Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

De Fraaie Fanclubdag 2004

Op 18 april 2004 was het weer zover. De fanclub organiseerde voor de zeventiende keer de fanclubdag. Voor de vierde maal in NBC De blokhoeve en voor het eerst met het nieuwe bestuur. De nieuwe ploeg zette een dag op poten, die boordevol zat met Suske en Wiske, speciale uitgaven, presentaties, signeersessies en vooral veel gezelligheid!

Na een intensieve voorbereiding het afgelopen jaar en de opbouw op zaterdag en zondachtochtend vroeg, was iedereen er dan eindelijk helemaal klaar voor! Om 9 uur gingen de deuren van NBC De blokhoeve open voor de voorverkoop. Na de puntjes op de i gezet te hebben in de zaal kon men om 10 uur naar binnen. De fanclub had groots uitgepakt met diverse rijkelijk gevulde stands, verdeeld over meerdere plekken in de zaal. Zoals elk jaar was de tafel met weggeefspullen weer erg populair. Ook de handelaren, liefhebbers, verzamelaars en licentiehouders hadden hun kramen ingericht met fraaie specials, leuke gadgets en de nieuwste uitgaven.
Ook had de fanclub, in samenwerking met TV-Toys, op het balkon gezorgd voor een leuke tentoonstelling over het Suske en Wiske Weekblad en een fraai overzicht van alle Versussen van de afgelopen 17 jaar.

De nieuwe voorzitter van de vereniging, Andries Feenstra, presenteerde onze speciale uitgave in het bijzijn van Marc Verhaegen, Walter van Gasse en Eric de Rop. Na een een interview met de 'producenten' van de strip, werden de eerste exemplaren overhandigd aan de tekenaars. Zichtbaar blij begaven ze zich naar de signeertafel!
De unieke uitgave van "De breinbrekers" bleek een daverend succes te zijn: na de middag was er geen boek meer te koop in de zaal en ging er zelfs een auteursexemplaar op de veiling weg voor meer dan 900 euro!

Studio Vandersteen zat, zoals te doen gebruikelijk, op het balkon aan de signeertafel. Onder begeleiding van secretaris Marjolein Reijn werden er vele handtekeningen gezet, foto's gemaakt, praatjes aangeknoopt en veel gelachen. De opbrengst van de signeerkaart waar mee gewerkt werd is bestemd voor stichting Moeder Teresa. Een organisatie die de allerarmsten in de wereld probeert te helpen.
Naast Marc Verhaegen, Walter van Gasse en Eric de Rop, zette ook Jeff Broeckx weer vele tekeningen. De tekenaar van Klein Suske en Wiske heeft onze kleine helden veelvuldig vereeuwigd in een van hun leuke uitgaven!

Het podium was ook dit jaar weer veelvuldig in gebruik! Naast de presentatie van de special werden er twee veilingen gehouden, was er een optreden van Suske, Wiske en Lambik en vond er de verloting plaats.

De Fraaie Fanclubdag 2004

Het was al vroeg druk voor de ingang Jeff Broeckx werkte onophoudelijk door De prachtige kraam van Buddy's
Lambik bewijst dat hij lenig is Lambik in de zaal Wiske en Lambik doen de verloting
Marc Verhaegen genoot van de dag De breinbrekers overhandigd aan de tekenaars Druk aan het werk op het balkon
De fanclubstand was groots! Suske en Wiske in duet Bestuur en tekenaars
Tentoonstelling van Versussen TV Toys had een fraaie stand op het balkon De veiling werd goed bezocht
De drie wiskes Overzicht van de zaal De crew van 2004

Nieuws

 • Suske en Wiske in De Telegraaf

  Goed nieuws voor Nederlandse fans van Suske en ...
  Lees meer...

 • Het betoverende boek

  Bij het begin van de Jeugdboekenmaand in Vlaand...
  Lees meer...

 • Lambik Plastiek

  Op 13 maart verschijnt Suske en Wiske 347: Lamb...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!