Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

De Fraaie Fanclubdag 2006

Op 9 april 2006 was het weer zover. De Fameuze Fanclub organiseerde weer een grandioze fanclubdag! De fraaie zalen in NBC De Blokhoeve te Nieuwegein waren omgetoverd tot een paradijs vol Suske en Wiske. Na een drukke voorbereiding op zondagochtend (we konden voor het eerst in drie jaar niet zaterdag opbouwen) was alles keurig op tijd klaar om de deuren om 10.00 uur te openen voor de vele belangstellenden. Vanaf 09.00 uur hadden al veel mensen een kaartje gekocht en hun ledenbeeldje opgehaald.

Nieuw dit jaar was de leuke bezigheid voor de allerkleinste kinderen. En het was meteen populair! Tientallen kinderen hebben namelijk op de dag een beeldje van Schanulleke op hun eigen manier beschildert. De een was nog mooier dan de ander. Ook de ouders vonden het prachtig om hun kroost creatief bezig te zien met de stripvrienden.

Dit jaar hebben we met de veiling gekozen om eenmalig een enorme veiling te organiseren met vele producten van Suske en Wiske! De 400 kavels boden voor iedereen wel iets leuks. Er waren exclusieve luxe uitgaven te vinden, maar ook leuke gadgets voor de kleinste verzamelaars, of mooi orinelen items voor de liefhebbers. Er werd op diverse kavels driftig geboden met vaak opvallende uitkomsten! De ervaringen waren over het algemeen positief, toch was deze enorme veiling vooralsnog eenmalig!

Naast de tekenaars van Studio Vandersteen met onder meer Luc Morjaeu, Tom Wilequet en nieuwelingen Dirk Stalleart en Charel Cambre, die op het balkon veel handtekeningen zette, waren Paul Geerts en Jeff Broeckx ook in de zaal druk bezig! Veel fans wisten de weg naar de tekenaars te vinden, die beide hun sporen in de stripwereld al dik hebben verdient. Paul Geerts, de allom geprezen opvolger van Willy Vandersteen, zette zijn 'krabbel' onder meer op het nieuwe portfolio dat onder zijn naam is uitgebracht. Het juweeltje is de opvolger op het eerste deel, met diverse platen van composities van de favoriete albums van Paul Geerts.
Jeff Broeckx, al jaren verbonden aan Suske en Wiske en nu aan de kleine versie, is de hele dag druk geweest met he tekenen van de mini-heldjes in vele vormen en maten.

Al met al was de fanclubdag van 2006 een geslaagde dag, met enterntainment (Lambik, Suske en Wiske haalden weer veel grappen en grollen uit), veel bezoekers, leuke nieuwigheden en voor elk wat wils. Ondanks enkele kleine ongemakken (bijvoorbeeld om 06.15 uur je teen breken..) was de dag erg geslaagd en hebben de aanwezige fans enorm genoten!

'topoverleg' tussen voorzitter en Lambik met Suske en Wiske
Onderstaand nog meer foto's van de dag. Alle foto's zijn dit keer gemaakt door oud-voorzitter Arjen Labee. Het bestuur van de fanclub bedankt hem hartelijk voor zijn inzet gedurende de gehele dag! Klik op de thumbnails  voor een grotere versie.

De Fraaie Fanclubdag 2006

De weggeeftafel was snel leeg Veel volk dit jaar! De allerkleinsten konden zelf beeldjes schilderen
Kinderen aan het werk Johan Gerlings had het de hele dag druk Vele fraaie kavels
Jeff Broeckx is inmiddels een vaste gast Paul Geerts De zaal
De voorzitter in topoverleg De zaal om half 6 Entree in NBC De Blokhoeve
De veilingcrew Lambik veilt ook graag Secretaris Marjolein had een pechvolle fanclubdag
Suske, Wiske en Lambik op het podium albums, albums, albums en nog eens albums Peter en Luc samen met de Studio op het balkon
Nieuwe kunstwerkjes De zaal vanaf het podium Paul Geerts zette vele handtekeningen
Jeff Broeckx ook Verkoopstand van de fanclub Het springkasteel

Nieuws

 • Suske en Wiske in De Telegraaf

  Goed nieuws voor Nederlandse fans van Suske en ...
  Lees meer...

 • Het betoverende boek

  Bij het begin van de Jeugdboekenmaand in Vlaand...
  Lees meer...

 • Lambik Plastiek

  Op 13 maart verschijnt Suske en Wiske 347: Lamb...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!