Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

De Fraaie Fanclubdag 2007

Op 29 april 2007 vierde de fanclub haar twintig jarige bestaan tijdens een bijzondere fanclubdag. Het Ouwehands Dierenpark in Rhenen werd speciaal voor deze gelegenheid omgedoopt tot Suske en Wiske dierentuin. De Fameuze Fanclub pakte uit met tal van activiteiten, optredens, speciale uitgaven, gasten en dat alles in de prachtige setting van het dierenpark.

Al vroeg stonden de eerste mensen voor de poorten van Ouwehands te wachten tot ze naar binnen konden. Deze toeloop bleef aanhouden tot in de middag, toen er zelfs sprake was van filevorming! In totaliteit hebben ruim 4.000 mensen de dierentuin weten te vinden en genoten van een prachtige dag.

Mede door het prachtige weer was het goed vertoeven in de dierentuin. Je kon overigens zo maar Lambik, Suske, Wiske, tante Sidonia of Jerom tegen het lijf lopen. De spiksplinternieuwe musicalcast presenteerde zich namelijk voor het eerst op de fanclubdag, tesamen met hun nieuw cd en cd-single. In 2008 zal hun musical "De circusbaron" te zien zijn in de theaters. Nu treden ze op met het avontuur De schimmige schurken.

Hun spetterende optredens in de theatertent zorgden voor veel plezier bij jong en oud! Gedurende de hele dag waren ze te vinden in de dierentuin en zijn ze veelvuldig op de foto gegaan en deelden handtekeningen uit aan nieuwsgierige kinderen. Ook signeerde ze hun nieuwe cd's.

Ook voor de verzamelaars van de Suske en Wiske-strips was er genoeg te beleven. De fanclub pakte groots uit met maar liefst twee stands. Zowel binnen in het Jungle restaurant, als buiten op het terras, waren de nieuwste albums, beelden en curiosa te verkrijgen. De vereniging bracht De Fameuze Familie uit, een uniek prentenboek dat een beeld geeft van al het moois dat de fanclub de afgelopen 20 jaar is tegengekomen. Het boek bevat diverse uitklappagina's en losse bijlagen met diverse illustraties uit heden en verleden. Luc Morjaeu tekende speciaal voor dit boek de coveromslag en samen met Peter van Gucht zorgde hij voor een uniek stripje met Lambik en Jerom in de hoofdrol.
Het berenbeklag, een uitgave die zich onder meer afspeelt in Ouwehands Dierenpark, was voor bezoekende leden gratis te verkrijgen. Van deze bijzondere heruitgave is ook een luxe editie te verkrijgen.

Daarnaast was Fons van Dommelen op de stand te vinden met enkele van zijn nieuwste creaties, waaronder een nieuw tafereel dat uit gaat komen in 2008! Daar was overigens ook wereldkampioen darts, Raymond van Barneveld te vinden, al enige jaren lid van de fanclub.

In het Junglerestaurant vonden ook diverse handelaren, stripwinkels en licentiehouders hun plek en boden al hun prachtige waar aan.

De andere 'vaste' ingredienten van de fanclubdag, de signerende tekenaars en de veilingen mochten natuurlijk niet ontbreken op deze dag. Veilingmeester Johan Gerlings begeleidde de kinderveiling en de 'grote mensen' veiling als vanouds. De mooiste kavels verwisselde weer van eigenaar!
Paul Geerts, Luc Morjaeu en Peter van Gucht zaten deze keer in een bijzondere omgeving. Temidden van diverse aapsoorten signeerde ze namelijk vele albums voor de aanwezige fans! Klein Suske en Wiske tekenaar Jeff Broeckx signeerde en tekende de mini-vriendjes in RavotAapia, het grootste overdekte speelparadijs van Europa.

Aan het eind van de dag hield de fanclub nog diverse verlotingen met fraaie prijzen. In samenspraak met Parastone mocht de fanclub een drietal grote Jerom-beelden verloten! Uiteraard mocht Lambik de loting doen, uit zijn eigen hoed!
Om 18.00 uur sloot de dierentuin haar poorten en was de twintigste editie van de Fameuze Fanclubdag teneinde. Het was een grandioos feest dat we niet snel zullen vergeten!

De Fraaie Fanclubdag 2007

Schitterende entree De entree van het dierenpark De buitenkraam van de fanclub
Alle acteurs waren aanwezig Ook de acteurs genoten van de vele bezoekers Optreden in de feesttent
Darter Raymond van Barneveld Paul Geerts zat samen met Luc Morjaeu en Peter van Gucht bij de apen Ook in Ouwehands Dierenpark werd geveild
Lambik had de eer de verloting te mogen verzorgen    

Nieuws

 • Suske en Wiske in De Telegraaf

  Goed nieuws voor Nederlandse fans van Suske en ...
  Lees meer...

 • Het betoverende boek

  Bij het begin van de Jeugdboekenmaand in Vlaand...
  Lees meer...

 • Lambik Plastiek

  Op 13 maart verschijnt Suske en Wiske 347: Lamb...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!