Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

De Leuke Ledendag 2004

De zesde ledendag van De Fameuze Fanclub werd eenmalig georganiseerd in samenspraak met de gemeente Zoetermeer. Dit omdat de gemeente een unieke eigen uitgave heeft laten maken door Studio Vandersteen en deze graag wilde presenteren tijdens de ledendag van de vereniging.
Zo gezegd, zo gedaan! De ledendag werd gehouden in de Silverdome te Zoetermeer, een moderne ijsbaan met diverse faciliteiten. Een van de zalen werd ingericht als ontmoetingsruimte met een eigen podium, catering, stands en natuurlijk Suske, Wiske en Lambik.

Na de opening van de dag, door voorzitter Andries Feenstra, was het de beurt aan Marc Verhaegen om De razende rentmeester te overhandigen aan burgemeester J.B. Waaijer van Zoetermeer. Deze hield daarna een toespraak en overhandigde de stadssleutel aan Suske en Wiske. Vervolgens werd de DVD, die de gemeente ter promotie van de stad had laten maken, getoond aan het aanwezige publiek. Het publiek werd ook getrakteerd op een spetterend optreden van Suske, Wiske en Lambik. De inmiddels vaste gasten van de fanclub, zette een energieke show neer, waar ook menig bezoeker aan mee deed!

De razende rentmeester was erg populair. Menig inwoner van Zoetermeer kocht een nederlandstalige of engelstalige versie van het verhaal. Ook was men nieuwsgierig naar de dvd. Suske en Wiske zijn hierin op een kunstige wijze in 'echte' filmbeelden geprojecteerd. Dit is gebeurt door de modernste 3D-technieken. De DVD is verzorgt door Carillon audiovisuele communicatie en De Familie Janssen/Barking Banana.
Ten goede van De Cliniclowns werden een luxe nederlandstalige en engelstalige versie van De razende rentmeester geveild door de burgemeester. De boeken gingen weg voor een fraai bedrag, waar de fanclub nog een schepje bovenop deed!

In een aparte ruimte van de Silverdome werd de ledenvergadering gehouden. De ongeveer 100 aanwezige leden kregen te horen hoe het afgelopen jaar was, hoe de toekomst eruit gaat zien, hoe de bestuurswisseling verliep, wat er veranderd is met betrekking tot het verzenden van pakketten en nog een aantal zaken.

De kenniskwis was dit jaar wederom een spannende strijd tussen jonge verzamelaars. Christiaan Hoogeveen en (wederom) Erik Strijbos gingen beide de finale in, ten koste van die-hard kenners als bijvoorbeeld Jack Moonen. Net als 2003 ging Erik Strijbos er met de eer vandoor! Een medewerkersexemplaar van een van de oblongs van De Fameuze Fanclub was zijn prijs, naast natuurijk de eeuwige roem.

Deze eenmalige ledendag in samenwerking met de gemeente Zoetermeer was natuurlijk uniek te noemen. Het leek wel een mini-fanclubdag! De fanclub wil iedereen bedanken die heeft meegeholpen de dag te organiseren, in het bijzonder de bezoekers en onze vrijwilligers! Onderstaand de foto's van de dag, mede mogelijk gemaakt door Johny Loix.

De Leuke Ledendag 2004

Marc overhandigde het eerste exemplaar aan de burgemeester De zaal luisterde aandachtig Veilen voor het goede doel
De sleutels van de stad voor Suske en Wiske Een mooi geldbedrag voor de Cliniclowns De ledenvergadering
De kennisquiz in volle gang Marc, Walter en Paul aan de signeertafel Paul Geerts
Lambik neemt de zaal op sleeptouw Presentatie van de film Ook Lambik wilde wat zeggen...
Paul Vink achter de fanclubkraam Johan Gerlings verzorgde weer een veiling Het bestuur en vrijwilligers

Nieuws

 • Suske en Wiske in De Telegraaf

  Goed nieuws voor Nederlandse fans van Suske en ...
  Lees meer...

 • Het betoverende boek

  Bij het begin van de Jeugdboekenmaand in Vlaand...
  Lees meer...

 • Lambik Plastiek

  Op 13 maart verschijnt Suske en Wiske 347: Lamb...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!