Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

De Leuke Ledendag 2005

Voor de zevende keer in de geschiedenis van De Fameuze Fanclub werd er een ledendag georganiseerd met een officiele ledenvergadering. Dit jaar weer terug in Udenhout, daar waar vorig jaar Zoetermeer het toneel was van de zesde ledendag.

Door het slechte weer de voorgaande dagen was het bij enkele leden wel de vraag of de dag wel doorging. Gelukkig werd het in het weekend droger en kon de dag doorgaan. Om 10.00 uur gingen de deuren open en tot in de middag stroomde ongeveer 100 mensen naar binnen. Deze mensen beleefden een gezellige dag met enkele standhouders, het bestuur en vrijwilligers van De Fameuze Fanclub, diverse genodigden en natuurlijk de ledenvergadering.

De uitgenodigde mensen van Studio Vandersteen, te weten Peter van Gucht, Luc Morjaeu, Eric de Rop en Tom Wilequet, hebben voor alle aanwezigen leuke tekeningen gemaakt van allerlei figuren uit de Suske en Wiske-reeks. Zelfs Tom, die beter met de computer kan omgaan, maakte enkele tekeningen.

Fons van Dommelen was sinds een paar jaar weer op bezoek bij de fanclub. Hij had enkele beeldjes mee die komend jaar uit gaan komen. Hij had prototypes bij zich van meneer Van Zwollum en de spookjes in een kist uit De spokenjagers. Beide beeldjes gaan in 2006 in productie. Uiteraard kunt u ze straks bij de fanclub bestellen.
Ook had de kunstenaar al het ledenbeeldje voor onze leden mee. Het beeldje van 2006 zal een grote Schanulleke worden uit Het vliegende bed. Compleet met schroefsleutel in haar rug en een Jerom onder haar schoen!

Tijdens de ledenvergadering blikte voorzitter Andries Feenstra terug op het afgelopen jaar en keek voorruit naar het komende jaar. Het verslag van de ledenvergadering kunt u hier downloaden (pdf-formaat).
Voor de ledenvergadering werd Klaas Rigterink nog het woord gegeven tesamen met de heer Paul van Gorcum. De heer Van Gorcum is één van de hoorspelacteurs, waar Klaas over schreef in de afgelopen Versussen. En dat heeft de zaal geweten ook! Er werd vollop gelachen om de meeste vreemde stemmetjes van de heer Van Gorcum. Nu nog is hij actief voor radio en tv, onlangs was hij als Sinterklaas te zien in het RTL 4-programma Life and cooking.

De Leuke Ledendag 2005

Fons van Dommelen bracht zijn nieuwste creaties mee Klaas Rigterink en Paul van Gorcum Het ledenbeeldje van 2006
Studio Vandersteen maakte vele tekeningen De fanclubstand Fons van Dommelen

Nieuws

 • Suske en Wiske Hommages no. 3

  Op 12 november 2018, kort na het verschijnen va...
  Lees meer...

 • Chronos en Chaos

  Op 5 december, nog net op tijd voor pakjesavond...
  Lees meer...

 • Inning en verzending ledenbeeldje 2018

  Zoals aangekondigd in Versus 123 en op onze Fac...
  Lees meer...

Fandag 2018

Fandag 8 april 2018

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer haar 31ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2018 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!