Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

De Leuke Ledendag 2005

Voor de zevende keer in de geschiedenis van De Fameuze Fanclub werd er een ledendag georganiseerd met een officiele ledenvergadering. Dit jaar weer terug in Udenhout, daar waar vorig jaar Zoetermeer het toneel was van de zesde ledendag.

Door het slechte weer de voorgaande dagen was het bij enkele leden wel de vraag of de dag wel doorging. Gelukkig werd het in het weekend droger en kon de dag doorgaan. Om 10.00 uur gingen de deuren open en tot in de middag stroomde ongeveer 100 mensen naar binnen. Deze mensen beleefden een gezellige dag met enkele standhouders, het bestuur en vrijwilligers van De Fameuze Fanclub, diverse genodigden en natuurlijk de ledenvergadering.

De uitgenodigde mensen van Studio Vandersteen, te weten Peter van Gucht, Luc Morjaeu, Eric de Rop en Tom Wilequet, hebben voor alle aanwezigen leuke tekeningen gemaakt van allerlei figuren uit de Suske en Wiske-reeks. Zelfs Tom, die beter met de computer kan omgaan, maakte enkele tekeningen.

Fons van Dommelen was sinds een paar jaar weer op bezoek bij de fanclub. Hij had enkele beeldjes mee die komend jaar uit gaan komen. Hij had prototypes bij zich van meneer Van Zwollum en de spookjes in een kist uit De spokenjagers. Beide beeldjes gaan in 2006 in productie. Uiteraard kunt u ze straks bij de fanclub bestellen.
Ook had de kunstenaar al het ledenbeeldje voor onze leden mee. Het beeldje van 2006 zal een grote Schanulleke worden uit Het vliegende bed. Compleet met schroefsleutel in haar rug en een Jerom onder haar schoen!

Tijdens de ledenvergadering blikte voorzitter Andries Feenstra terug op het afgelopen jaar en keek voorruit naar het komende jaar. Het verslag van de ledenvergadering kunt u hier downloaden (pdf-formaat).
Voor de ledenvergadering werd Klaas Rigterink nog het woord gegeven tesamen met de heer Paul van Gorcum. De heer Van Gorcum is één van de hoorspelacteurs, waar Klaas over schreef in de afgelopen Versussen. En dat heeft de zaal geweten ook! Er werd vollop gelachen om de meeste vreemde stemmetjes van de heer Van Gorcum. Nu nog is hij actief voor radio en tv, onlangs was hij als Sinterklaas te zien in het RTL 4-programma Life and cooking.

De Leuke Ledendag 2005

Fons van Dommelen bracht zijn nieuwste creaties mee Klaas Rigterink en Paul van Gorcum Het ledenbeeldje van 2006
Studio Vandersteen maakte vele tekeningen De fanclubstand Fons van Dommelen

Nieuws

 • Artist Edition van Amoras

  Van het eerste deel van Amoras, Suske, verschij...
  Lees meer...

 • Unieke prent op de Fanclubdag

  De spanning stijgt... de Fanclubdag komt dichte...
  Lees meer...

 • VERSUS 113

  Begin volgende week verschijnt Versus 113, het ...
  Lees meer...

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De nieuwsbrief zal 3-maandelijks verschijnen en is bedoeld voor leden van de fanclub. De leden die hun email-adres bij de fanclub bekend hebben gemaakt, zijn automatisch ingeschreven. Om er zeker van te zijn dat u de nieuwsbrief ontvangt, kunt u zich hier aanmelden.

Fanclubdag 2016

Fanclubdag 10 april 2016

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer haar 29e Suske en Wiske Fanclubdag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber maar ook voor het gezin! Ook dit jaar weer in de zaal Meeting District, Blokhoeve 2 te Nieuwegein (naast de oude locatie).

Vanaf januari 2016 plaatsen wij met enige regelmaat nieuwtjes.

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!