Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

De Spanende Spokenjagers

De musical
In het weekend van 20 en 21 juli vond de premiére plaats van de tweede grote musicalproductie rond onze helden. Het klassieke verhaal van De Spokenjagers diende als basis voor deze musical. De originele verhaallijn werd om een aantal redenen niet geheel gevolgd, maar de barones, haar broer en alle hoofdpersonen vermaken zich avondvullend op en rond het kasteel Rodeldal!
De cast is inmiddels genoegzaam bekend, en daarin vinden we 2 bekende gezichten weer terug: die van lambik (ronald van rillaer) en sidonia (jeroen maes). De overige spelers en speelsters zijn nieuw in de wereld van suske en wiske. Opvallend is de rol van de barones in de musical. Daisy Thijs zou haar neer te zetten, maar half maart werd bekend dat ze wordt ingezet in een andere productie. De door Vandersteen vrij ouderwets en degelijk getekende dame is in de musical een opmerkelijke en frissere verschijning!!
 

De namen van 2002 zijn:
Sébastien De Smet Suske
Femke Stoop Wiske
Ronald van Rillaar Lambik
Jeroen Maes Tante Sidonia
Ivan Pecnik Jerome
 Gerdy Swennen Barones
Door Van Boeckel Broer Barones
Geert Allaert Producent
Els Dewaele Grafisch ontwerper
Jos Dom Regisseur
Alain vande Putte Muzikale leiding
Natascha Pire Choreograaf
           
Sebastien de Smet en Femke Stoop: Suske en Wiske

De muziek is geschreven door Alain van de Putte, die samen met producers Peter Gillis en Miguel Wiels bekendheid geniet als de grote man achter het succes van de formatie K3. Lekkere luisterliedjes zijn dan ook verzekerd!
Productiebedrijf
Music Hall in Antwerpen tekent voor de opzet en organisatie van de musical. De voorstelling staat in het teken van 12 nieuwe liedjes. De opnamen en de cd verschenen in juni 2002 met de eerste single "Samen op reis" !

Paul
Geerts tekende voor de vele achtergronden die in de musical worden gebruikt. In totaal zijn maar liefst zeventig tekeningen voor de voorstelling gemaakt en daarna geinkt door Erik de Rop.
Dit verhoogt het stripeffect aanmerkelijk en geeft de musical een hoge mate van authenticiteit mee.

De vijftiende fanclubdag
Op 21 april 2002 trad de hoofdcast (Suske, Wiske, Jerom, Lambik en Sidonia) van de musical voor het eerst op!
Een impressie van het optreden en de cast zelf zijn hier weergegeven.
Klik hier voor meer foto's.

De repetities
In juli werd druk gerepeteerd voor de uiteindelijke premiére. In een oefenzaal van de schouwburg mochten we op 4 juli meekijken met de cast. Voor het eerst deden ook de 6 spookjes mee. Peter Farla noteerde dat nog zonder kostuums en achtergronden werd gewerkt. Vanaf 8 juli oefende de cast volledig in kostuum en met de achtergronden van Paul Geerts.
De fanclubdag was bij de cast overigens bepaald nog niet weggezakt. Daar traden ze voor het eerst op met de kersverse muziek. Met name
Ronald van Rillaar (Lambik) wist zich de komische taferelen bij de prijsuitreikingen (waar hij Arjen Labee behoorlijk voor gek zette) nog goed te herinneren. Van Rillaar zal wellicht ook aanwezig zijn bij de onthulling van het Suske en Wiske-standbeeld in Middelkerke, eind juli.

De premiére-avond
In het weekend van 20 en 21 juli vond de grote premiére plaats van De Spokenjagers in de prachtige schouwburg van Antwerpen. Onze leden zijn eind mei aangeschreven met een aanbieding om in dit weekend antwerpen en de premiére te bezoeken en, zo mogelijk samen met de tekenaars, een drankje te genieten. Oudgediende leden kennen deze opzet inmiddels van de eerste musical, toen reis en avond bijzonder succesvol verliepen. Zo'n 180 fans hebben zich aangemeld!
21 juli jl.
werd in antwerpen de premiérevoorstelling van De Spokenjagers ten tonele gevoerd in de schouwburg van Antwerpen. Voor het oog van pers, vips en fanclubleden ontvouwde zich vanaf 1700 uur het door Jos Dom geregisseerde stuk, waarin vooral Jeroen Maes als tante Sidonia de absolute uitblinker was. En de schitterende achtergrondanimaties van Paul Geerts maken er een zeer fraai plaatje van. Het verhaal, de spelers en vooral de humor in de musical maken het een voorstelling, die fans, liefhebbers maar ook de onafhankelijke musicalbezoekers niet snel zullen vergeten!
Het was jammer dat de organisatie niet meer flexibiliteit aan de dag kon leggen om de 180 fans die met het fanclubbestuur aanwezig waren, achteraf in contact te brengen met de cast, maar dit bleek de enige smet op een voortreffelijk eerste optreden!

16e fanclubdag
Op 13 april 2003 trad de cast van de musical opnieuw op tijdens de 16e fanclubdag in NBC De Blokhoeve in Nieuwegein. Dit keer waren Sebastien de Smet en Femke Stoop vervangen door de jeugdigde (13 en 16 jaar!) Esther de Graaf en Rob Teuwen. Jerom werd vertolkt door Dirk Bosschaert.
Twee keer zongen de helden 4 nummers uit de musical, waarvan
"De spokendril" alweer het hoogtepunt vormde. Ronald van Rillaer kreeg de zaal tot 2x toe op de banken, waarna nog vele handtekeningen en foto's moesten worden gemaakt.
 

De Spannende Spokenjagers

Affiche Optreden tijdens de fanclubdag van 2002 persfoto
Affiche live op straat De baron en baronness Achter de schermen
Suske en Wiske repeteren Einde van de voorstelling Actie tijdens de show
Actie tijdens de show Het einde  

Nieuws

 • Suske en Wiske in De Telegraaf

  Goed nieuws voor Nederlandse fans van Suske en ...
  Lees meer...

 • Het betoverende boek

  Bij het begin van de Jeugdboekenmaand in Vlaand...
  Lees meer...

 • Lambik Plastiek

  Op 13 maart verschijnt Suske en Wiske 347: Lamb...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!