Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

De Texasrakkers persbericht 1

Volledige tekst eerste persbericht animatiefilm "De Texasrakkers"

Frank Lammers, Kees Boot, Jeroen van Koningsbrugge, Pierre Bokma, Raymonde de Kuyper én Marijn Klaver en Nanette Drazic als Suske en Wiske te horen in de unieke Nederlandse animatiefilm.

SUSKE EN WISKE – De Texas Rakkers
Scenariobewerking: Coot van Doesburgh

Vanaf 17 juni in heel Nederland in de bioscoop te zien.

Gerenommeerde acteurs als Frank Lammers, Kees Boot, Jeroen van Koningsbrugge, Pierre Bokma en Raymonde de Kuyper zullen deze zomer met hun stem schitteren in de animatiefilm SUSKE EN WISKE – De Texas Rakkers, naar het gelijknamige stripboek van Willy Vandersteen.Frank Lammers brengt Lambik tot leven, Kees Boot is te horen als Jerommeke,
Raymonde de Kuyper kruipt in de huid van tante Sidonia, Jeroen van Koningsbrugge is Theofiel én Theodore, Pierre Bokma leent zijn stem aan Professor Barabas, en Marijn Klaver en Nanette Drazic zijn Suske en Wiske. Binnenkort meer nieuws over de bekende acteurs die de overige rollen zullen inspreken.

Naar een scenario van Guy Mortier, Dirk Nielandten Eric Wirix is de film geregisseerd door Mark Mertens en Wim Bien (o.a. Ice Age 2). Tussen 23 februari en 6 maart vinden de stemopnames plaats in Cinemeta Amsterdam. Vanaf 17 juni is de film in zowel Nederland als in Belgie te zien. Voor de Nederlandse versie heeft Coot van Doesburgh het oorspronkelijke Vlaamse scenario hertaald.

Meer dan 60 jaar na de uitbreng van het eerste stripavontuur van Willy Vandersteen zijn Suske en Wiske samen met Jerommeke, Lambik, tante Sidonia, Schanulleke en Professor Barabas nog steeds springlevend. Nog elk jaar worden in Nederland en Vlaanderen meer dan 3 miljoen albums van de eeuwig jonge helden verkocht. De historische teller staat inmiddels op ruim 200.000.000!

Korte inhoud
In de plaats Dark City, in het broeierige Texas in Zuid-Amerika, heeft de gemaskerde boef Jim Parasijt, die tevens een illegale whisky-stokerij runt, het plan opgevat om de hele wereldbevolking te verkleinen met een magisch Indiaans verkleinpoeder. Zo
kan hij zelf de grootste worden.

De Texas Rangers onder leiding van Ranger Tom, die de orde moeten handhaven, zijn inmiddels in een hinderlaag gelokt. Verkleind door het magische poeder heeft Parasijt hen in lege whiskyflessen gestopt. Maar Ranger Tom is niet voor niets de
leider. Hij slaagt erin zijn fles uit evenwicht te brengen en in een houtenkist te laten tuimelen die voor Europa bestemd is.
Bij toeval komt de fles bij Lambik terecht, die raar opkijkt wanneer hij de piepkleine Texas Ranger ontdekt. Als hij zijn verhaal hoort, weet hij dat er werk aan de winkel is. Boef Parasijt en zijn dwaze ideeën moeten gestopt worden. Samen met Suske en
Wiske, Tante Sidonia en Jerommeke reist hij af om in Texas orde op zaken te stellen. De superverstandige Professor Barabas trekt intussen terug in zijn laboratorium om een tegengif uit te vinden, waarmee hij de verkleining ongedaan kan maken.

In Dark City blijkt al snel dat onze vrienden niet welkom zijn. De macht van Parasijt en zijn bende reikt ver. Iedereen gedraagt zich uiterst verdacht. Sheriff Cooper is totaal niet gemotiveerd. En is de beeldschone Miss Missy alleen een voortreffelijke
barzangeres of zit ze ook in het complot?
Een geweldig spannend avontuur volgt. Want met de beetje onhandige leiding en speurzin van Lambik, de slimheid van Suske en Wiske, de superkracht van Jerommeke, de nuchterheid van Tante Sidonia en niet te vergeten Wiske’s pop Schanulleke en de pietere hond Thomas moet het lukken om de wereld te behoeden voor een ramp.

SUSKE EN WISKE – De Texas Rakkers is een co-productie van Bos Bros en Skyline Entertainment met steun van o.a. het CoBo-fonds en in nauwe samenwerking met de AVRO, Bridge Entertainment Group, Studio Vandersteen en Standaard Uitgeverij. De film is gemaakt in de Belgische animatiestudio CoToon en LuxAnimation in Luxemburg.
Bridge Entertainment Group, onderdeel van de entertainmentdivisie van Foreign Media Group, verzorgt in samenwerking met RCV Entertainment de bioscoopdistributie.

Nieuws

 • Suske en Wiske Hommages no. 3

  Op 12 november 2018, kort na het verschijnen va...
  Lees meer...

 • Chronos en Chaos

  Op 5 december, nog net op tijd voor pakjesavond...
  Lees meer...

 • Inning en verzending ledenbeeldje 2018

  Zoals aangekondigd in Versus 123 en op onze Fac...
  Lees meer...

Fandag 2018

Fandag 8 april 2018

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer haar 31ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2018 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!