Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Het Leuke Lintje

Op de ledendag in Udenhout (10 november 2002) ontving Paul Geerts de mededeling dat hij op 16 december 2002 de versierselen zou ontvangen van Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw!
Deze decoratie wordt verleend aan mensen dien bijzonderde verdienten hebben verricht van zeer exceptionele aard voor de samenleving. Een deel van de motivatie voor Paul Geerts luidt als volgt:

Uit het voorstel blijkt dat de decorandus met de strip "Suske en Wiske" een unieke bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse cultuur en literatuur met name de Nederlandse (kinder-)-stripliteratuur. Zijn werk staat niet alleen bekend vanwege zijn hoge unieke artistieke niveau, ook zijn teksten en onderwerpen hebben een overstijgende educatieve en opvoedkundige invloed op de lezers. Betrokkene voldoet aan de criteria en kan worden gekwalificeerd als "iemand die op uitstekende wijze werkzaamheden heeft verricht waarbij de samenleving in zeer belangrijke mate is gebaat". Gelet op de aard, duur en uitstraling van zijn persoonlijke bijzondere verdiensten voor de samenleving, adviseert het Kapittel hem te benoemen tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw ter gelegenheid van de Ledendag van de Fameuze Fanclub. Gelet op de relatie van zijn bijzondere verdiensten met deze fanclub, acht het Kapittel dit een passende gelegenheid.


De Fameuze Fanclub heeft Paul Geerts voorgedragen als blijvende en passende dank voor zijn vele werk voor de strip, het goede doel en de gehele vereniging met haar leden.
De uitreiking van de versierselen werd op 16 december 2002 door de burgemeester van Utrecht, mevrouw Mr. A.H. Brouwer-Korf op het stadhuis van Utrecht verricht. Haar volledige toespraak is hier (pdf) te lezen.

Een impressie van de plechtigheid is hieronder te vinden. De foto's zijn gemaakt door Johnny en Frieda Loix en vallen onder het copyright van De Fameuze Fanclub.

Het Leuke Lintje

Paul glunderde de hele avond de entourage in het stadhuis Pauul luisterde aandachtig
Het moment! De burgemeester in actie en het lintje is opgespeld
Paul in de picture Paul wordt geinterviewd Marc Verhaegen
Paul en de burgemeester luisteren Marc Verhaegen had zijn kinderen meegenomen Paul krijgt een prachtige tekening van Studio Vandersteen
Arjen Labee bekijkt het lintje aandachtig Dhr. De Meyer wilde dit niet missen De erven Vandersteen ook niet
Paul samen met Rita Bernaers Dhr. De Meyer en Paul Paul kreeg ook een speciale uitgave van De verdwenen verteller
De gelukkige Paul Paul wordt gefeliciteerd door oud redacteur Peter van der Knoop Het lintje
Arjen Labee aan het woord De tekening in close-up  

Nieuws

 • Rikki komt eraan!

  De aanwezigen op de Algemene Ledenvergadering v...
  Lees meer...

 • Inning en verzending ledenbeeldje

  Het Brabants Stripspektak...
  Lees meer...

 • Versus 119 komt eraan!

  Lambik bereikt bijna het kookpunt van ongeduld....
  Lees meer...

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De nieuwsbrief verschijnt 3-maandelijks en is bedoeld voor leden van de fanclub. De leden die hun email-adres bij de fanclub bekend hebben gemaakt, zijn automatisch ingeschreven. Om er zeker van te zijn dat u de nieuwsbrief ontvangt, kunt u zich hier aanmelden. Om van de allerlaatste nieuwtjes op de hoogte te zijn, volgt u ons best via onze Facebookpagina https://www.facebook.com/fameuzefanclub.

 

Fanclubdag 2018

Fanclubdag 8 april 2018

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer haar 31ste Suske en Wiske Fanclubdag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2018 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!