Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Het Leuke Lintje

Op de ledendag in Udenhout (10 november 2002) ontving Paul Geerts de mededeling dat hij op 16 december 2002 de versierselen zou ontvangen van Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw!
Deze decoratie wordt verleend aan mensen dien bijzonderde verdienten hebben verricht van zeer exceptionele aard voor de samenleving. Een deel van de motivatie voor Paul Geerts luidt als volgt:

Uit het voorstel blijkt dat de decorandus met de strip "Suske en Wiske" een unieke bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse cultuur en literatuur met name de Nederlandse (kinder-)-stripliteratuur. Zijn werk staat niet alleen bekend vanwege zijn hoge unieke artistieke niveau, ook zijn teksten en onderwerpen hebben een overstijgende educatieve en opvoedkundige invloed op de lezers. Betrokkene voldoet aan de criteria en kan worden gekwalificeerd als "iemand die op uitstekende wijze werkzaamheden heeft verricht waarbij de samenleving in zeer belangrijke mate is gebaat". Gelet op de aard, duur en uitstraling van zijn persoonlijke bijzondere verdiensten voor de samenleving, adviseert het Kapittel hem te benoemen tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw ter gelegenheid van de Ledendag van de Fameuze Fanclub. Gelet op de relatie van zijn bijzondere verdiensten met deze fanclub, acht het Kapittel dit een passende gelegenheid.


De Fameuze Fanclub heeft Paul Geerts voorgedragen als blijvende en passende dank voor zijn vele werk voor de strip, het goede doel en de gehele vereniging met haar leden.
De uitreiking van de versierselen werd op 16 december 2002 door de burgemeester van Utrecht, mevrouw Mr. A.H. Brouwer-Korf op het stadhuis van Utrecht verricht. Haar volledige toespraak is hier (pdf) te lezen.

Een impressie van de plechtigheid is hieronder te vinden. De foto's zijn gemaakt door Johnny en Frieda Loix en vallen onder het copyright van De Fameuze Fanclub.

Het Leuke Lintje

Paul glunderde de hele avond de entourage in het stadhuis Pauul luisterde aandachtig
Het moment! De burgemeester in actie en het lintje is opgespeld
Paul in de picture Paul wordt geinterviewd Marc Verhaegen
Paul en de burgemeester luisteren Marc Verhaegen had zijn kinderen meegenomen Paul krijgt een prachtige tekening van Studio Vandersteen
Arjen Labee bekijkt het lintje aandachtig Dhr. De Meyer wilde dit niet missen De erven Vandersteen ook niet
Paul samen met Rita Bernaers Dhr. De Meyer en Paul Paul kreeg ook een speciale uitgave van De verdwenen verteller
De gelukkige Paul Paul wordt gefeliciteerd door oud redacteur Peter van der Knoop Het lintje
Arjen Labee aan het woord De tekening in close-up  

Nieuws

 • Suske en Wiske in De Telegraaf

  Goed nieuws voor Nederlandse fans van Suske en ...
  Lees meer...

 • Het betoverende boek

  Bij het begin van de Jeugdboekenmaand in Vlaand...
  Lees meer...

 • Lambik Plastiek

  Op 13 maart verschijnt Suske en Wiske 347: Lamb...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!