Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

De Bezige Bundelingen

In 2004 werd tijdens de zeventiende fanclubdag, de tot dan toe meest unieke uitgave uit de geschiedenis van de vereniging (en misschien wel de strip) gepresenteerd. het spannende verhaal van Marc Verhaegen, "De breinbrekers", werd in groot formaat in kleur uitgegeven. Maar dat was nog niet alles. Daarvoor zat het verhaal nogmaals gebundeld per fase van opmaak van de strip. Dus de opzetten, blauwe en grijze schetsen, inkttekeningen en gekleurde tekeningen zaten verwerkt in de uitgave. Nog nooit eerder is een strip van Suske en Wiske zo uitgebracht. Als klap op de vuurpijl verzorgde Sebastiaan van Zoelen, in samenwerking met de uitgeverij en de studio enkele extra pagina's met een interview met Marc, unieke tekeningen en leuke wetenswaardigheden over de totstandkoming van het verhaal. Marc Verhaegen maakte ook nog een speciale voorplaat voor de omslag (hardcover linnen in een bruine kleur).
De oplage van deze unieke en zeldzame uitgave is beperkt gebleven tot 435 exemplaren. Leden konden voor de fanclubdag inschrijven en zondoende korting verkijgen.

In 2006 verzorgde De Fameuze Fanclub met Standaard Uitgeverij een bijzonder fraaie trilogie. De oosterse trilogie bevat drie verhalen die nog nooit eerder gebundeld waren. "De wilde weldoender", "De sissende sampan" en "De gouden cirkel" zijn drie verhalen die een verband hebben. Ze zijn alledrie na aanleiding van een prachtige reis van Willy Vandersteen gemaakt. Deze reis, die de tekenaar samen maakte met schrijfster/journalister Maria Rosseels, heeft veel indruk gemaakt. Een verslag van de reis en de gelijkenis met de gebundelde verhalen is als extra bijlage toegevoegd aan de trilogie. Hierin zijn ook de prachtige illustraties te vinden die Vandersteen tijdens de reis maakte.
De prachtige groot-formaat uitgave is voorzien van een gekartonneerde linnen kaft met een diepgroene kleur en opgeplakte voorplaat. De oplage is beperkt gebleven tot 500 exemplaren.

Tijdens de fanclubdag van 2008 werd een ode gebracht aan Krimson met de speciale "Krimson trilogie". Geen groot formaat-uitgave, maar een trilogie op normaal formaat met drie verhalen in kleur. "Het rijmende paard", "De regenboogprinses" en "De Krimson-crisis" zijn, tesamen met diverse pagina's over het leven van Krimson, opgenomen in het boek. De omslag is uitgevoerd in zwart linnen met speciaal getekende voorplaat (vervaardigd door Luc Morjaeu).
In 2009 werd een vervolg gegeven aan de bundelingen met een ode aan de familie Van Zwollem. Vader en Anne-marie zorgen al jaren voor veel plezier en avontuur. De fanclub bracht een bundeling uit van de drie mooiste verhalen waar ze een prominente rol in gespeeld hebben. De luxe uitgevoerde uitgave heeft een bruin linnen omslag en speciaal getekende voorplaat.
Ook 2010 bracht een trilogie, ditmaal in een verfrissend paars jasje! nu viel de eer aan Theofiel en Celestien Boemerang, die al meer dan vijftig jaar garant staan voor vele avonturen. Ook nu werden er drie bijzondere verhalen gebundeld tesamen met extra pagina's over het leven van de familie Boemerang. De nieuwe cover van de luxe uitgave werd getekend door Luc Morjaeu.
In 2011 wordt de vierde trilogie uitgebracht. Het betreft ditmaal een unieke samenwerking tussen Suske en Wiske, Schanulleke en Junior Suske en Wiske. In de “Feest-trilogie” wordt namelijk van elke serie één compleet verhaal opgenomen. Met andere woorden een album dat nog nooit eerder is gezien!
De verhalen “De sterrenplukkers” (Suske en Wiske), “Poppenmoppen” (Schanulleke) en “Bubbels en bellen” (Junior Suske en Wiske) worden gebundeld, tesamen met enkele extra pagina’s over feestvieren. De trilogie is volledig in kleur uitgevoerd en is voorzien van een hardcover linnen omslag. Het linnen is knaloranje gekleurd en heeft een bijzondere voorplaat.

De Bezige Bundelingen

De breinbrekers De breinbrekers De breinbrekers pagina
De breinbrekers pagina De breinbrekers pagina De breinbrekers pagina
De oosterse trilogie De oosterse trilogie pagina De krimsontrilogie
De krimsontrilogie afgekeurde cover De krimsontrilogie cover
 

Nieuws

 • Lambik Plastiek

  Op 13 maart verschijnt Suske en Wiske 347: Lamb...
  Lees meer...

 • Heruitgaven korte verhalen

  Vanaf maart zullen de eerste 10 delen verschijn...
  Lees meer...

 • Versus 124

  Christian Verhaeghe tekende speciaal voor de Fa...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!