Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Jubelende Jubileums

In 2000 bestond de fanclub 12,5 jaar. Dat wilde men natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Voor deze feestelijke gelegenheid werd de fanclubdag georganiseerd in Het land van ooit. Er werd een grootse dag op poten gezet met Suske en Wiske, de tekenaars, veilingen, attracties, handelaren en natuurlijk een eigen uitgave! Er werd gekozen om het sprookjesachtige verhaal "De schone slaper" in een blauw jasje te steken. Er werd een additionele tekst toegevoegd over, hoe kan het ook anders, mythen en sagen. Ook werd er een gelimiteerde luxe uitgave gedrukt alsmede een persmap.
Op de dag zelf zijn er vele exemplaren verkocht aan leden en bezoekers. Later werd het nog gebruikt voor ledenwerving en goede doelen-acties, zoals enkele giften aan ziekenhuizen door heel Nederland.

In 2003 bestond de fanclub 15 jaar, ook dit werd natuurlijk gevierd met een speciale uitgave. "De gulden harpoen", het verhaal waarin de fanclub haar opwachting maakte werd in een wel zeer aparte kleur uitgegeven: paars. Het binnenwerk werd ongekleurd en de achterkant was voorzien van een speciale tekst over het jubileum van de vereniging. Als bijlage werd er een magazine bijgedrukt met een zeer kleurrijk en chronologisch overzicht van 15 jaar fanclub. Zo zijn er foto's van de eerste fanclubdagen, merchandising, inschrijfkaarten, pasjes en dergelijke te bewonderen in het boekwerkje.
Op de fanclubdag werd het pakket als eerste verkocht aan de leden. Daarbij bracht de fanclub in samenwerking met Puzzelman ook nog een puzzel uit van de aankondiging van "De gulden harpoen" in een beperkte oplage van 250 stuks.

In 2007 pakte de fanclub groots uit met verschillende uitgaven. Het twintig jarige jubileum werd gevierd met de prachtige uitgave "De Fameuze Familie", die een blik geeft in de twintig jaren Suske en Wiske die de fanclub heeft meegemaakt vanaf 1987. Het is een bijzondere blik, want middels uitklappagina's, losse bijlagen, stripjes en enveloppen krijg je inzicht in de wondere wereld van Suske en Wiske. Zonder voorwoord van Paul Geerts, een nieuwe voorplaat en een speciaal stripje van Studio Vandersteen is de uitgave natuurlijk niet compleet! De oplage van het appeltjesgroene boek is 600 exemplaren. Kijk hier voor een aantal voorbeelden van de inhoud en hier voor voorbeelden van de bijlagen.
Doordat de fanclubdag in Ouwehands Dierenpark in Rhenen werd gevierd werd er ook een speciale editie van "Het berenbeklag" uitgegeven. De editie bestond uit twee versies: een softcover editie (gratis voor de leden) en een luxe editie met hardcover omslag. Naast het verhaal, dat de vrienden tot in Turkije brengt, maar ook in Ouwehands Dierenpark, zijn diverse extra pagina's opgenomen.

In 2012 bestond de fanclub 25 jaar. Het jubileum van een kwart eeuw werd feestelijk gevierd in Het Spoorwegmuseum te Utrecht. Speciaal voor de gelegenheid werd het museum tot een spetterend Suske en Wiske-festijn omgetoverd. Met onder meer een leuke speurtocht, de grootse beurs, twee unieke veilingen en de aanwezigheid van de live characters temidden van de locomotieven en wagons van het museum werd de dag een evenement om nooit meer  te vergeten.
Samen met Het Spoorwegmuseum werd een heruitgave gemaakt van “De gouden locomotief ”. Dit prachtige verhaal over een
stoomlocomotief uit het Wilde Westen is in een speciale softcover opnieuw uitgegeven. Het album is voorzien van acht extra pagina’s over het museum en de totstandkoming van het verhaal. Daarnaast heeft Luc Morjaeu gezorgd voor een fraaie cover in nieuwe stijl. Ook werd een luxe editie uitgegeven in een oplage van 400 exemplaren.

Jubelende Jubileums

De schone slaper De schone slaper luxe De gulden harpoen
Vereniging in vogelvlucht Puzzel De gulden harpoen Het berenbeklag
Het berenbeklag luxe De fameuze familie De fameuze familie bijlagen
De fameuze familie pagina's De gouden locomotief hardcover De gouden locomotief softcover

Nieuws

 • Suske en Wiske in De Telegraaf

  Goed nieuws voor Nederlandse fans van Suske en ...
  Lees meer...

 • Het betoverende boek

  Bij het begin van de Jeugdboekenmaand in Vlaand...
  Lees meer...

 • Lambik Plastiek

  Op 13 maart verschijnt Suske en Wiske 347: Lamb...
  Lees meer...

Fandag 2019

Fandag zondag 14 april 2019

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer de 32ste Suske en Wiske Fandag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2019 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Lees meer...

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!