Suske en Wiske - De Fameuze Fanclub (Erkende Suske en wiske vereniging)
 

Spelen met Spreekwoorden

Na meer dan tien jaar onderzoek, publicatie in Versus, speuren en voorbereidend werk werd het 'levenswerk' van Klaas Rigterink in augustus 2001 werkelijkheid. De Fameuze Fanclub presenteerde op de stripbeurs in Valkenswaard het 140 pagina's tellende boek "Spelen met spreekwoorden". Het werk bevat nagenoeg alle spreekwoorden die gebruikt zijn in de verhalen van Suske en Wiske. Klaas Rigterink heeft ze allemaal opgespoord, uitgewerkt en beschreven. Peter van der Knoop heeft alle teksten en plaatjes bij elkaar gezet in de computer en de uitgave opgemaakt.
Naast de bekende spreekwoorden zijn er ook vergane gezegden, vervoegingen, spreekwoorden uit de tijd van Bruegel en aparte woorden opgenomen. De uitgave bevat dan ook vele tekstuele en grafische unicums. Het is voor het eerst dat de honderden avonturen op dit onderwerp zijn onderzocht. Uiteraard spant Lambik de kroon met zijn fantastische ingrepen in de Nederlandse taal.
Het boek is een combinatie van een kijk- en een leerboek. Daardoor is het voor iedereen wel een aanwinst in zijn of haar boekenkast. De cover is overigens speciaal voor het boek gemaakt door Paul Geerts, aan wie (tezamen met Willy Vandersteen en Marc Verhaegen) het boek is opgedragen. De eerste druk, met een oplage van 1.000 exemplaren is al lang en breed uitverkocht. Van de tweede druk zijn nog enkele exemplaren op voorraad.

Spelen met Spreekwoorden

Spelen met spreekwoorden Presentatie Spelen met Spreekwoorden Presentatie Spelen met Spreekwoorden
Presentatie Spelen met Spreekwoorden Presentatie Spelen met Spreekwoorden  

Nieuws

 • Rikki komt eraan!

  De aanwezigen op de Algemene Ledenvergadering v...
  Lees meer...

 • Inning en verzending ledenbeeldje

  Het Brabants Stripspektak...
  Lees meer...

 • Versus 119 komt eraan!

  Lambik bereikt bijna het kookpunt van ongeduld....
  Lees meer...

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De nieuwsbrief verschijnt 3-maandelijks en is bedoeld voor leden van de fanclub. De leden die hun email-adres bij de fanclub bekend hebben gemaakt, zijn automatisch ingeschreven. Om er zeker van te zijn dat u de nieuwsbrief ontvangt, kunt u zich hier aanmelden. Om van de allerlaatste nieuwtjes op de hoogte te zijn, volgt u ons best via onze Facebookpagina https://www.facebook.com/fameuzefanclub.

 

Fanclubdag 2018

Fanclubdag 8 april 2018

Op deze dag organiseert de Fameuze Fanclub alweer haar 31ste Suske en Wiske Fanclubdag! Het wordt een waar feest voor de echte liefhebber en voor het hele gezin! Ook in 2018 weer in MeetingDistrict, Blokhoeve 2a in Nieuwegein.

Noteer het in je agenda en hou deze website en onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Ledenactie, op=op!

Wees er snel bij...!

"De stuivende stad" is in een exclusief en uniek jasje gestoken, speciaal voor een grandioze ledenactie van de fanclub. Kijk snel hier!