Nieuws

16 januari 2020

Cover De verloren Van Eyck

Album nummer 351 van Suske en Wiske is getiteld "De verloren Van Eyck".
Het avontuur verschijnt op 12 februari als eerste Suske en Wiske-uitgave in het jaar dat de striphelden hun 75-jarig jubileum vieren.

 


Preview foto
Suske is een enorme fan van Jan Van Eyck en dan vooral van diens kwaliteiten als geheim agent. Als Jan van Filips de Goede opdracht krijgt een portret te maken van zijn toekomstige bruid Isabella van Portugal kan Suske het niet laten om als verstekeling mee te reizen. Hij hoopt op die manier de assistent van zijn idool te worden. Maar tot zijn grote verbazing had Wiske net hetzelfde idee. Beiden trachten daarna in de gunst te komen van de beroemde schilder maar die houdt de eer liever voor zichzelf.
Tijdens de lange reis worden er ook stokken in de wielen gestoken door enkele geheimzinnige tegenstanders. Blijkt dat iemand het huwelijk van Filips en Isabella niet zo ziet zitten.

 

De layout van de cover van dit album vertoont grote overeenkomsten met dat andere avontuur waarin Suske en Wiske een beroemde schilder ontmoeten, "De raap van Rubens".

De afbeelding op de rug van het album is gebaseerd op het schilderij "Het portret van Giovanni Arnolfi en zijn vrouw". 

 

Een speciale editie van het album, met een aangepaste backcover, is onder andere te koop zijn in diverse Gentse museumshops.
De gewone en luxe hardcover editie van het album zijn ook verkrijgbaar in onze Webshop.


De verloren Van Eyck

Backcover De verloren Van Eyck'Het portret van Giovanni Arnolfi en zijn vrouw