Nieuws

09 augustus 2023

De zoevende zusters

In november verschijnt Suske en Wiske album nummer 371, "De zoevende zusters", waarin voor het eerst de naam van Wout Schoonis op de titelpagina zal staan.

 


Preview foto
Met dit verhaal neemt Schoonis officieel het tekenpotlood over van Luc Morjaeu als hoofdtekenaar. Het is echter zeker niet zijn debuutalbum in de reeks. Sinds 2007 maakt hij al deel uit van Studio Vandersteen en werkte hij mee aan veel avonturen van Suske en Wiske.
Het scenario van dit verhaal werd als vanouds geschreven door Peter Van Gucht.

Wanneer Wiske een noodkreet ontvangt van een onbekende vrouw trekt ze erop uit om deze te bezoeken. Suske vertrouwt de zaak niet en vraagt Wiske om uitleg maar deze weigert hem in te lichten. Als daarna ook tante Sidonia mee wordt uitgenodigd bij de mysterieuze dame gaat het van kwaad naar erger. Tante nodigt een aantal vriendinnen uit en stuurt Suske zonder boe of ba op visite bij Lambik.
Mannen zijn niet gewenst op hun speciale samenkomsten. Lambik onderzoekt de zaak en komt tot de onthutsende ontdekking dat de dames worden opgeleid tot heks. Ze beweren daar echter een heel goede reden voor te hebben. Maar als Suske de zaak onderzoekt ontdekt hij hoe de vork écht in de steel zit en blijkt het gevaar groter dan ooit.

 

De zoevende zusters

Wout Schoonis op de Suske en Wiske Fandag 2023