Nieuws - pagina 4

100 Breinbrekers

100 Breinbrekers

17 juni 2021 - Zin om samen met Suske en Wiske, tante Sidonia, Lambik, Jerommeke en professor Barabas je brein te trainen? Duik dan in dit boek boordevol leuke spelletjes.
 

 
Lees meer ›

Drie nieuwe korte verhalen

Drie nieuwe korte verhalen

17 juni 2021 - 
De reeks Suske en Wiske in het kort brengt een groot aantal korte verhalen in één reeks bij elkaar. Ze verschenen eerder als reclame- of promotiealbum en zijn vaak niet meer zo makkelijk te vinden.
Deze zomer verschijnen er weer drie nieuwe delen in deze serie. 


Lees meer ›
Bekijk fotoalbum ›
Het blije bijenteam

Het blije bijenteam

17 juni 2021 - Op 30 mei werd in Vlaanderen de aftrap gegeven voor de Week van de Bij, een initiatief van de Vlaamse overheid. Ter gelegenheid hiervan verscheen het boekje Het blije bijenteam, een kort verhaal van 12 pagina's. 
In Versus 133 was op de Tekentafel van Luc Morjaeu al een schets van een fragment uit dit verhaal te zien, hoewel daarbij nog de voorlopige titel De blije bijen werd genoemd. 

 
Lees meer ›

Versus 134

Versus 134

15 juni 2021 - Eind juni valt de nieuwe Versus weer in de bus bij onze leden! 
De zomerse cover werd speciaal voor De Fameuze Fanclub getekend door Eric De Rop.

Lees meer ›
Beeldje Jerom

Beeldje Jerom

21 mei 2021 - De collectie Suske en Wiske-beeldjes van Parastone is weer uitgebreid met een nieuw item. Fons van Dommelen creëerde een fraai beeldje van Jerom, zoals hij voorkomt in het klassieke verhaal De straatridder.


Lees meer ›
Suske en Wiske-bekers

Suske en Wiske-bekers

02 mei 2021 - 
Bezoekers van festivals en evenementen kunnen hun drankjes voortaan nuttigen uit Suske en Wiske-bekers.
Voor verhuur aan organisatoren van evenementen heeft de firma Goodless herbruikbare bekers gemaakt. Een milieuvriendelijk alternatief voor wegwerpbekers op bijvoorbeeld festivals.

Lees meer ›
De Vroemvroem-club

De Vroemvroem-club

01 mei 2021 - Op 3 november 2021 verschijnt een tweede Suske en Wiske-hommage album van scenarist Yann en tekenaar Gerben Valkema met de titel De Vroemvroem-club
Dit duo leverde in 2017 ook al het eerste deel in de hommage-reeks af: Cromimi. 
Lees meer ›
Bekijk fotoalbum ›
Herdrukken met cover in nieuwe stijl

Herdrukken met cover in nieuwe stijl

18 april 2021 - Bij de lancering van de vernieuwde Suske en Wiske-reeks in 2017 werd aangekondigd dat de albums vóór nummer 300 niet meer herdrukt zouden worden in de reguliere reeks. Deze verhalen zouden voortaan worden opgenomen in de serie Suske en Wiske Classics
Nu die Classics reeks is stopgezet verschijnen er begin mei toch weer herdrukken van oudere verhalen.
Lees meer ›
Serie met korte verhalen uitgebreid

Serie met korte verhalen uitgebreid

16 april 2021 - 
De serie met heruitgaven van korte verhalen, waar in 2019 mee werd begonnen, wordt ook in 2021 voortgezet.
Net als in beide voorgaande jaren verschijnen er weer 10 nieuwe albums in de reeks Suske en Wiske in het kort.

Lees meer ›
Bekijk fotoalbum ›
Moppen en raadsels

Moppen en raadsels

07 april 2021 - Duik in het universum van Suske en Wiske met twee moppen- en raadselboekjes in zakformaat. 
Lambik vindt Knotsgekke moppen van Lambik alvast het grappigste boek ter wereld. En in Grappige raadsels van Barabas vind je zulke geweldige hersenkrakers dat zelfs Wiske er moeite mee heeft.
Lees meer ›
Nieuwe verhalen in voorbereiding

Nieuwe verhalen in voorbereiding

02 april 2021 - In Versus 133, toont Luc Morjaeu de leden van De Fameuze Fanclub weer een blik op het werk waar hij mee bezig is. Op zijn tekentafel zijn schetsen te zien voor een aantal nieuwe verhalen.
Naast een kort verhaal, De blije bijen, is onder meer ook een layoutschets voor een volgend  lang verhaal te zien: De grot van Gregorius.

 

 


Lees meer ›
Versus 133

Versus 133

30 maart 2021 - Eind maart viel de eerste Versus van 2021 bij onze leden in de bus. 
De cover van dit nummer toont een tekening die Willy Vandersteen in 1961 maakte als illustratie bij een artikel in het Utrechtsch Nieuwsblad. Speciaal voor de Versus werd deze illustratie ingekleurd door Sabine de Meyer, de vaste inkleurster van de Suske en Wiske-verhalen. 
 



Lees meer ›
De sonometer en Fujitsu

De sonometer en Fujitsu

27 februari 2021 - 75 jaar geleden begonnen de avonturen van Suske en Wiske. Het bereiken van deze respectabele leeftijd is in de loop van 2020 gevierd met een aantal speciale uitgaven. 
De striphelden zijn echter niet de enigen die in 2020 iets te vieren hebben. Het Japanse bedrijf Fujitsu bestaat zelfs al 85 jaar. Ter ere van dit jubileum bracht het bedrijf een speciale editie uit van De sonometer.
Er zijn weer enkele exemplaren van dit album verkrijgbaar in onze Webshop.


Lees meer ›
De fluitende olifant

De fluitende olifant

09 februari 2021 - Deze week is het nieuwste album van Suske en Wiske verschenen. In De fluitende olifant reizen Suske en Wiske en hun vrienden terug in de tijd naar het jaar 1835, waarin de eerste treinrit in België werd verreden. 

 


Lees meer ›
Suske en Wiske en de trein

Suske en Wiske en de trein

04 februari 2021 - Treinmuseum Train World te Schaarbeek organiseert van 5 februari tot en met 18 april een mini-expositie over Suske en Wiske.

De tentoonstelling, Op het spoor van Suske en Wiske toont de rol die de trein door de jaren heen heeft gespeeld in de avonturen van het stripduo.

 


Lees meer ›
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10