Nieuws - pagina 6

De edele elfen

De edele elfen

16 juni 2020 - Het Stripfestival Middelkerke brengt jaarlijks een speciaal album uit dat exclusief voor dit evenement wordt gemaakt. Voor de editie van 2020 werd een fraaie heruitgave van het Suske en Wiske-verhaal De edele elfen gemaakt waarvoor Paul Geerts een schitterende nieuwe cover tekende. De inkting van deze cover werd als vanouds verzorgd door Eric De Rop.


Lees meer ›
Serie met korte verhalen uitgebreid

Serie met korte verhalen uitgebreid

12 juni 2020 - De serie Suske en Wiske in het kort blijft groeien. In juni zijn weer drie nieuwe heruitgaven van korte verhalen aan de reeks toegevoegd. 
De nieuw uitgekomen delen zijn De sinistere site, Juffertje Janboel en Het vurige Vitamitje.


Lees meer ›
Suske en Wiske bij Kruidvat

Suske en Wiske bij Kruidvat

08 juni 2020 - In de Belgische winkels van Kruidvat zijn vanaf begin juni weer gratis albums van Suske en Wiske verkrijgbaar. Bij aankoop van twee deelnemende producten uit het assortiment Unilever-merken wordt een album weggegeven. 


Lees meer ›
De koppige kluizenaar

De koppige kluizenaar

03 juni 2020 - In 2004 verscheen het vakantiealbum Suske en Wiske X-Large waarin een nieuw kort verhaal van Suske en Wiske was opgenomen: De koppige kluizenaar
Het verhaal verscheen in hetzelfde jaar ook op klein formaat in een serie mini-albums die verkrijgbaar waren bij waspoeder van Dash. 


Lees meer ›
Albums in voorbereiding

Albums in voorbereiding

29 mei 2020 - Op 16 juni verschijnt Team Krimson in de winkels, twee maanden later gevolgd door Het gewiste Wiske.
Studio Vandersteen werkt intussen naarstig door aan de volgende avonturen van Suske en Wiske. De titels en korte inhoud van de volgende drie verhalen liggen al vast. 
Lees meer ›
Speciale uitgaven De preutse prinses

Speciale uitgaven De preutse prinses

13 mei 2020 - Het nieuwe Suske en Wiske-album van Paul Geerts, De preutse prinses, kon helaas niet gepresenteerd worden op de 33e Suske en Wiske Fandag 
Vanwege de uitwikkelingen rond het corona-virus is de Fandag geannuleerd en zal ook het album later verschijnen. De nieuwe publicatiedatum van De preutse prinses is vastgesteld op 20 mei.




Lees meer ›
Veiling voor het Rode Kruis

Veiling voor het Rode Kruis

06 mei 2020 - De Standaard Uitgeverij fungeert al enige jaren als partner van het Rode Kruis Vlaanderen bij haar jaarlijkse stickeractie. Deze actie kan vanwege de coronacrisis dit jaar niet op de gebruikelijke manier doorgaan.
Om dit feit te compenseren organiseert de uitgeverij samen met Veilinghuis Bernaerts een online stripveiling 


Lees meer ›
Rode Kruis-sticker

Rode Kruis-sticker

28 april 2020 - Jaarlijks brengt het Rode Kruis in Vlaanderen een sticker uit waarvan de opbrengst onder meer wordt geïnvesteerd in ambulances en materiaal voor EHBO-opleidingen. 
In 2020 staat deze sticker in het teken van Suske en Wiske. 

 


Lees meer ›
Team Krimson

Team Krimson

20 april 2020 - In album 352, dat verschijnt op 16 juni 2020, komen Suske en Wiske een paar oude bekenden tegen. Zoals uit de titel al blijkt speelt hun aartsvijand Krimson een grote rol in het verhaal. Daarnaast zien we ook de vader van Sidonia weer terug. 
Lees meer ›
De Underdog

De Underdog

20 april 2020 - Op 13 mei verschijnt het zesde deel van de serie De kronieken van Amoras
Charel Cambré en Marc Legendre voegen met De Underdog weer een hoofdstuk toe aan hun Amoras-saga.


Lees meer ›
Jubileumuitgave 75 jaar Suske en Wiske

Jubileumuitgave 75 jaar Suske en Wiske

16 april 2020 - Tijdens de Stripdag in Kalmthout, die gepland stond voor zondag 21 juni 2020, zou het  boek Suske en Wiske 75 jaar - Heikneuters in Kalmthout verschijnen.
Als gevolg van de coronacrisis kan de Stripdag niet doorgaan.
De uitgave van het boek is uitgesteld naar het najaar van 2020. 
Lees meer ›
Nieuwe korte verhalen

Nieuwe korte verhalen

18 maart 2020 - In 2019 begon Standaard Uitgeverij met de heruitgave van korte verhalen van Suske en Wiske in een aparte reeks. De eerste 10 delen van die serie verschenen in hetzelfde jaar. 
Suske en Wiske in het kort wordt in 2020 voortgezet met 10 nieuwe delen.
De eerste drie ervan zijn nu beschikbaar. 

 


Lees meer ›
Jubileummunten

Jubileummunten

14 maart 2020 - De Koninklijke Nederlandse Munt heeft herdenkingsmunten geslagen ter gelegenheid van de 75e verjaardag van Suske en Wiske.
De nikkelen 5 euromunten zijn er in een variant met reliëf en een variant met kleur, beide in een coincard-verpakking. 
Lees meer ›
Suske en Wiske Fandag geannuleerd

Suske en Wiske Fandag geannuleerd

12 maart 2020 - Op 12 maart heeft de Nederlandse overheid in verband met de ontwikkelingen rond het COVID-19 corona virus het advies uit laten gaan om alle evenementen met meer dan 100 personen tot 1 april af te gelasten.
Als gevolg hiervan kon de Suske en Wiske Fandag, die gepland stond voor 29 maart, helaas niet doorgaan. 


Lees meer ›
Versus 129

Versus 129

24 februari 2020 - Ter gelegenheid van het verschijnen van  De preutse prinses tekenden de makers van dit hommage-album, Paul Geerts en Eric De Rop, ook een prachtige cover voor de Versus.  

 


Lees meer ›
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10