Nieuws - pagina 5

De fluitende olifant

De fluitende olifant

09 februari 2021 - Deze week is het nieuwste album van Suske en Wiske verschenen. In De fluitende olifant reizen Suske en Wiske en hun vrienden terug in de tijd naar het jaar 1835, waarin de eerste treinrit in België werd verreden. 

 


Lees meer ›
Suske en Wiske en de trein

Suske en Wiske en de trein

04 februari 2021 - Treinmuseum Train World te Schaarbeek organiseert van 5 februari tot en met 18 april een mini-expositie over Suske en Wiske.

De tentoonstelling, Op het spoor van Suske en Wiske toont de rol die de trein door de jaren heen heeft gespeeld in de avonturen van het stripduo.

 


Lees meer ›
Tentoonstelling originele tekeningen

Tentoonstelling originele tekeningen

30 januari 2021 - Galerie Huberty & Breyne te Brussel, presenteert een aantal originele strippagina’s van Suske en Wiske-verhalen uit de jaren 1961-1970 in een expositie. 
De tentoonstelling wordt gehouden van 4 februari tot 20 maart 2021. 


Lees meer ›
Speciale uitgave Sterrenrood

Speciale uitgave Sterrenrood

24 december 2020 - In het album Sterrenrood wordt het verhaal verteld van Wiske, de groottante van Sidonia, die op jonge leeftijd alleen naar New York werd gestuurd. Deze Wiske maakte de overtocht met de Red Star Line.
De historische loodsen van die scheepvaartmaatschappij vormen tegenwoordig het decor voor het Red Star Line Museum.


Lees meer ›
De Blauwe Reeks van Humo

De Blauwe Reeks van Humo

21 december 2020 - Ter gelegenheid van de 75e verjaardag van Suske en Wiske bracht het weekblad Humo een heruitgave uit van de oorspronkelijke acht verhalen uit de Blauwe reeks.
Met deze actie werd ook ingehaakt op de publicatie van De sonometer", het lang onvoltooid gebleven negende deel uit deze serie. 


Lees meer ›
Versus 132

Versus 132

16 december 2020 - De cover van Versus 132 wordt gesierd door een mooie kerst-tekening van Luc Morjaeu. Suske, Wiske en Lambik rijden hierop, als waren zij de drie koningen, op de rug van Jezabel, de kleine dromedaris uit De groene splinter.
Deze fraaie cover wordt gevolgd door een magazine dat weer vol staat met nieuws en achtergronden over Suske en Wiske. 
 Lees meer ›
De scheve Schot

De scheve Schot

02 december 2020 - Net voor Sinterklaas ligt het nieuwste avontuur van Suske en Wiske in de winkels. 

In De scheve Schot ontdekt Lambik dat hij van Schotsen bloede is. 
Hij neemt deel aan een wedstrijd waarmee hij een kasteel in de Highlands kan winnen. Sidonia staat hem daarin bij en dus mogen ook Suske en Wiske mee naar Loch Moron, een piepklein dorpje naast een groot meer.
Lees meer ›
Mok 75 jaar

Mok 75 jaar

20 november 2020 - Het jaar 2020 stond voor Suske en Wiske in het teken van de viering van het 75 jaar bestaan van de strip. 
Op 19 december 1945 verscheen de aankondiging van "De avonturen van Suske en Wiske op het eiland Amoras" in de krant. 
Ter ere van dit jubileum brengt Standaard Uitgeverij een mok uit met afbeeldingen uit het eerste avontuur van het beroemde stripduo. 
Lees meer ›
Pixi-Toren

Pixi-Toren

11 oktober 2020 - In 2017 bracht de firma Pixi voor het eerst een set beeldjes van Suske en Wiske en hun vrienden uit. Twee jaar later werd daar ook nog een beeldje aan toegevoegd van de twee hoofdfiguren uit de serie Amoras
De serie Suske en Wiske-beeldjes zal verder worden uitgebreid met een metalen miniatuur van de levende toren
Bij het ontwerp van dit sculptuur is gekozen voor de huidige versie van de toren.


Lees meer ›
Versus 131

Versus 131

28 september 2020 - Dirk Stallaert tekende een prachtige voorplaat voor Versus nummer 131. 
In dit nummer veel aandacht voor De sonometer, het 9e verhaal uit de Blauwe reeks dat werd uitgewerkt door Stallaert en scenarist François Corteggiani.Lees meer ›
De Sonometer

De Sonometer

20 augustus 2020 - Met de publicatie van "Het gouden paard" kwam in 1959 een einde aan de reeks Suske en Wiske-verhalen die Willy Vandersteen maakte voor het weekblad Kuifje. 
De plannen voor een volgend avontuur, getiteld "De sonometer" werden nooit voltooid. Slechts enkele platen voor dit verhaal werden getekend.
Lees meer ›
Bekijk fotoalbum ›
De Blauwe Reeks - Deel 2

De Blauwe Reeks - Deel 2

17 augustus 2020 - Vanaf 9 september ligt het tweede deel van de integrale heruitgave van De Blauwe Reeks in de winkels. 
Dit album bundelt de laatste 4 verhalen die Vandersteen maakte voor het weekblad Kuifje
Evenals bij het vorige deel het geval was bevat ook deze bundeling weer een achtergronddossier door Kuifje-kenner Marcel Wilmet en Fameuze Fanclub-voorzitter Niels van der Made.
Lees meer ›
Suske en Wiske in Blankenberge

Suske en Wiske in Blankenberge

20 juli 2020 - Suske en Wiske vieren hun 75e verjaardag deze zomer ook in Blankenberge, aan de Belgische kust. Je kan er poseren bij covers van albums, jezelf vereeuwigen met Suske en Wiske in de photobooth, originele tekeningen bekijken en uitvindingen van professor Barabas in het echt zien. 
Ter gelegenheid van deze tentoonstelling is ook een speciale editie van Team Krimson verschenen, onder de titel De blanke bergen.


Lees meer ›
Integrale uitgave van de Blauwe Reeks

Integrale uitgave van de Blauwe Reeks

15 juli 2020 - Willy Vandersteen schreef en tekende in de jaren '50 acht avonturen van Suske en Wiske voor het weekblad Kuifje. Na voorpublicatie in het tijdschrift werden deze verhalen ook in album uitgebracht. Omdat de meeste van deze uitgaven, ter onderscheid van de serie met verhalen uit de krant, een blauw omslag kregen staan ze bekend als de Blauwe Reeks.
Alle 8 verhalen uit Kuifje, die door veel liefhebbers tot de besten uit de reeks worden gerekend, worden dit jaar gebundeld in 2 kloeke verzamelbanden. Lees meer ›
Suske en Wiske in Storyworld

Suske en Wiske in Storyworld

03 juli 2020 - Storyworld, hét Nederlands museum voor strips, animatie en games te Groningen, presenteert van 4 juli tot en met 27 september 2020 de tentoonstelling Suske en Wiske 75 Jaar.

Centrale thema’s van de expositie zijn Suske en Wiske door de jaren heen en Suske en Wiske in Nederland. Van Suske de Rat en De Woelige Wadden tot en met De Fleurige Floriade. Tientallen keren maakten Suske en Wiske ons land (on)veilig.

 


Lees meer ›
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10